Meer dan 50% van de mediabestedingen via internet tegen 2020

media.jpg

Volgens een nieuw WARC-onderzoek vertegenwoordigt internetreclame vandaag wereldwijd bijna 48% van de mediabestedingen (in de 96 geanalyseerde landen).

Volgend jaar zou het meer dan de helft van de reclametaart voor zijn rekening nemen. Dat is trouwens al het geval in acht landen: Zweden (61,5%), het Verenigd Koninkrijk (61,1%), China (59,4%), Denemarken (57%), Noorwegen (54%), Rusland (52,8%), Australië (51,3%) en de Verenigde Staten (51,4%) die in volume de grootste internetmarkt zijn.
 
WARC herinnert eraan dat het internet ten tijde van de dotcombubbel aan het begin van deze eeuw amper 3 cent per geïnvesteerde dollar vertegenwoordigde. Twee decennia later neemt het web het leeuwendeel voor zijn rekening. Sinds 2010 groeiden de investeringen er vijf keer sneller dan in de andere media, waarbij 75% van de groei tijdens het laatste decennium verwezenlijkt werd.
 
“De eerste golf werd gestuwd door bannering en search op desktop, vandaag zijn het de sociale media op mobile die de golf stimuleren”, zegt WARC nog.
 
“De huidige groei berust ook op de vele programmatic transacties op basis van de gegevens verzameld via het surfen, de aankopen, streaming,…”, besluit WARC. “Deze gegevens vormen de kern van toekomstige groei, met de doorbraak van een groeiend gamma op het net aangesloten toestellen.”

Media Research & Insights