7 tips voor purpose marketing

purpose-marketing.jpg

Tijdens de WFA Global Marketer Week 2019 was ‘purpose marketing’ een van de steeds terugkomende mantra’s. Wij noteerden 7 tips om dit op een correcte manier binnen een organisatie te implementeren.

1. Kies het juiste onderwerp

Bereid u goed voor om het juiste onderwerp te identificeren waar u als bedrijf het verschil kan maken. Een ‘purpose’ moet in lijn liggen met de business en met het merk. Het moet iets zijn waar het bedrijf zich in een geloofwaardige positie bevindt om het probleem aan te pakken. Het moet voor iedereen logisch zijn dat het merk in dit onderwerp de leiding neemt.

2. Start van binnenuit

Inspireer uw medewerkers om deel uit te maken van wat u creëert. Als u opereert vanuit een echt gepassioneerd doel, en uw mensen geloven erin, dan zullen zij uw beste pleitbezorgers zijn.


3. Wees authentiek

Doe het omdat u er echt in gelooft. Doe het niet als een eenmalige campagne, maar neem een commitment voor de lange termijn. Indien uw engagement niet authentiek is zal u snel ontmaskerd worden, vooral door millennials die zeer kritisch zijn.


4. Vertel geen verhaal, wees het verhaal

Integreer de ‘purpose’ in de kern van uw bedrijf. Zorg ervoor dat u het in al uw merkactiviteiten beleeft. Pas als u dit hebt gedaan, kan u uw purpose delen met de buitenwereld.

5. Neem een duidelijk standpunt in

U kunt niet altijd iedereen tevreden stellen. Concentreer uw purpose op één kwestie, één boodschap, één oorzaak, één inspanning.

6. Mensen maken het verschil

Denk niet langer aan mensen als consumenten, targets of dollartekens. Echte mensen zijn degenen die de dingen daadwerkelijk laten gebeuren. Als u zich authentiek inzet, is de kans groot dat mensen zich persoonlijk verbinden met uw doel en dat zij bereid zijn om het te ondersteunen.

7. Wees creatiever

Mensen worden gebombardeerd met duizenden merkboodschappen per dag. Elk medium is overladen met boodschappen. Een merk moet verbinding maken, moet aantrekkelijk zijn, moet zich verheven voelen. Merk-esthetiek is belangrijk als u zich wilt onderscheiden van de massa.