WFA buigt zich over voice marketing

Voice Marketing.jpg

De WFA (Wereldfederatie van Adverteerders) voerde een enquête in samenwerking met Fast-Up Partners en BVA (Bond van Adverteerders) over het huidige gedrag van consumenten die een Alexa smartspeaker in huis hebben. Bovenop meerdere denktanks in New York ondervroeg de studie 1.500 respondenten in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Uit de resultaten blijkt dat 35% van de respondenten voice gebruikt om prijzen te controleren, 30% om producten aan hun boodschappenlijst toe te voegen en 18% aan hun winkelwandje. 15% hanteert Alexa ook om aankopen te doen.
 
67% denkt vocal commerce ooit te gaan gebruiken om artikelen aan hun winkelmandje toe te voegen en 60% zegt bereid te zijn Alexa te gebruiken om rechtstreeks te kopen.
 
Meer dan twee derde (68% en tot 81% bij de 16-34-jarigen) vindt het goed dat Alexa hen merken aanbeveelt en 77% is bereid suggesties van Alexa te ontvangen.
 
De WFA richtte in het verlengde van het onderzoek de Voice Coalition op: dat is een groep die merken beter moet helpen begrijpen wat voor impact voice op consumentenkeuzes kan hebben, de kennis en het inzicht inzake voice verbeteren zodat marketeers dit nieuwe kanaal optimaal kunnen benutten.

Data & Technology Media Research & Insights E-commerce & Sales