WFA publiceert 'The State of Advertising'

state-advertising.jpg

Samen met the Economist Group publiceerde WFA het rapport "The State of Advertising". De resultaten zijn gebaseerd op een online onderzoek dat in juni 2019 is uitgevoerd. Meer dan 100 personen uit 70 multinationale bedrijven namen deel aan de studie. De ondervraagde bedrijven geven samen ongeveer 115 miljard dollar per jaar uit aan media en marketing.

Adverteerders tonen zich tevreden over de resultaten van hun conversie-activiteiten, die bedoeld zijn om consumenten ertoe aan te zetten actie te ondernemen of een aankoop te doen. 72% van de respondenten geeft aan dat de effectiviteit van deze campagnes de afgelopen vijf jaar is verbeterd. Voor de doeltreffendheid van hun bewustmakingsboodschappen is men kritischer: 43% zei dat de effectiviteit ervan in de afgelopen 5 jaar is toegenomen en 37% van de ondervraagden zei dat de effectiviteit was afgenomen.

De meeste adverteerders (55%) blijven het grootste deel van hun investeringen richten op activiteiten die bedoeld zijn om de naamsbekendheid te bevorderen. 31% investeerde gelijkmatig tussen bewustwording en conversie, waarbij 7% vooral investeerde in conversie.

43% van de respondenten gaven aan dat de investeringen in advertenties de afgelopen 12 maanden zijn gestegen, en dit ondanks de stagnerende economische omstandigheden in veel markten. Over een periode van vijf jaar meldde 49% een stijging. De toegenomen investeringen in reclame verbeterden echter niet automatisch de return, waarbij clutter (63%), ad-blocking (53%), afnemend bereik (42%) en het afnemend vertrouwen in reclame (39%) als voornaamste boosdoeners worden aangeduid.

Toekomstige prioriteiten zijn onder meer IOT, voice, VR en AR. De driejarige tijdslijn benadrukt het aanhoudende belang van data en programmatic.

Anderzijds lijkt de trend om activiteiten te insourcen af te nemen. Goedkope en snelle creatieve executies, short-form content marketing en influencer marketing zijn nog steeds kandidaat om in-house uitgevoerd te worden. Andere taken blijven grotendeels bij bureaus.

Nog enkele andere interessante toekomstvisies in de studie zijn:

  • reclame zal een waarde-uitwisseling/wederkerigheid moeten inhouden;
  • direct-to-consumer merken inspireren adverteerders om met hun doelgroep te connecteren;
  • traditionele advertenties blijven bestaan;
  • marketeers zijn te geobsedeerd door hun eigen problemen ten koste van de consument;
  • brand purpose mist vaak authenticiteit.

Documenten

Media Research & Insights