ACC en de productiehuizen publiceren een handleiding voor de productie van reclamefilms

Production Clap.jpg

De productie van een reclamefilm, ongeacht op welk kanaal die verspreid zal worden, is een belangrijk en delicaat proces, zowel voor de adverteerder als voor zijn communicatiebureau en het door hem ingeschakelde productiehuis.

Op basis van een creatieve boodschap wordt een film gemaakt die een bepaalde doelgroep moet aanspreken. Om de kwaliteit van de film te garanderen moet de productie ervan aan een aantal criteria voldoen. Die criteria hebben betrekking op de georganiseerde pitch voor de keuze van het productiehuis, een uniform briefingdocument enz.

In dat opzicht publiceerden ACC (Association of Communication Companies), CFP-Belgium (Commercial Film Producers) en BCPB (Branded Content Producers Belgium) Production Guidelines, een praktische handleiding voor stakeholders die betrokken zijn bij de productie van reclamefilms. Die handleiding is ook voor u als adverteerder nuttig indien u zich rechtstreeks tot productiehuizen richt.

Het is dan ook aangeraden dit instrument, dat de betrokken partijen in staat stelt om de prestaties en verantwoordelijkheden van eenieder te garanderen, te respecteren.

UBA staat volledig achter dit initiatief dat een deel van het creatieve proces dat voor de adverteerders nog onbekend was, toelicht en verder professionaliseert.

De documenten zijn hieronder te vinden.

Documenten

Media Agency