Entertainment & Media: wat voorspelt PwC de komende vijf jaar?

entertainment & media.jpg

PwC publiceerde zijn jaarverslag over de groeiperspectieven van de media- en entertainmentsector voor de periode 2019-2023. Die zijn gebaseerd op de analyse van 14 segmenten in 53 landen.

Volgens de Global Entertainment & Media Outlook van de consultant zal de sector die vorig jaar naar schatting een bedrag van 2.100 miljard dollar vertegenwoordigde, tegen 2023 500 miljard dollar meer waard zijn. Dat komt overeen met een gemiddelde jaarlijkse groei van 4,3% op vijf jaar. Deze groei wordt gestimuleerd door inkomsten uit digital: die waren in 2018 goed voor 53% van de koek en zullen tegen 2023 62% voor hun rekening nemen.
 
De voornaamste stimulansen voor de E&M-markt zijn VR (+20%), OTT (+14%) en digitale reclame (+9%) wat hun gemiddelde jaarlijkse groeipercentage op vijf jaar betreft. PwC wijst ook op de doorbraak van e-Sport (+18%) dat almaar meer adverteerders aanspreekt en het succes van podcasts (+28%). De historische media – kranten, magazines en traditionele televisie – gaan achteruit tijdens de bestudeerde periode.
 
Even kijken naar OTT, gezien de komst van de nieuwe SVOD-platformen (Disney, Apple, enzovoort). Deze markt is vandaag naar schatting goed voor een bedrag van iets meer dan 38 miljard dollar en zou binnen vijf jaar het dubbele moeten vertegenwoordigen (meer dan 35% van de inkomsten uit televisieabonnementen, wat vandaag nog 19% is).
 
PwC wijst ook op het belang van ‘personalisatie’, blijkbaar de mantra van de sector, alsook het groeiende gewicht van data, product design, aanbiedingen op maat,… om de miljarden consumenten ‘individueel’ te bereiken.
 
In dat verband zal 5G volgens PwC een essentiële rol voor deze industrie spelen.
 
Meer details hier.

Documenten

Media Research & Insights Sponsoring & Events