Internet Trends Report 2019 in 10 punten


internet trends.jpg

Mary Meeker, de bekende durfkapitaal-verstrekker, heeft de 2019 editie van haar 'Internet Trends Report' gepubliceerd. Een kanjer van 333 pagina's met alle mogelijke 2018 cijfers over de digitale evolutie. Het rapport is een referentie voor alle industrie waarnemers. Omdat het niet evident is om 333 pagina's vol cijfertjes door te nemen, selecteren we voor u 10 blikvangers.

  • Meer dan de helft (51%)van de wereldpopulatie gebruikt nu Internet: in 2018 waren er wereldwijd 3,8 miljard internet gebruikers. Dit is een groei van 6% t.o.v. 2017. De hoogste penetratie is in USA (89%) en Europa (78%). China is verantwoordelijk voor 21% van alle Internet gebruikers, India voor 12% en USA voor 8%.
  • Van de 8 bedrijven met de hoogste beurskapitalisatie zijn er 7 tech bedrijven: Microsoft, Amazon, Apple, Alphabet, Facebook, Alibaba en Tencent. Het enige niet tech bedrijf is het conglomeraat Berkshire Hathaway van Warren Buffett.
  • Amerikanen gebruiken gemiddeld 6,3 uur per dag een digitaal medium, een groei van 7%. Het gaat dan voornamelijk over mobiele en 'andere' geconnecteerde apparaten. Het gebruik van computers blijft dalen.
  • E-commerce groeit met 12,4% terwijl de reguliere 'fysieke' retail slechts een groei kent van 2%. E-commerce was in 2018 verantwoordelijk voor 15% van alle retail activiteiten.
  • De gemiddelde customer acquisition cost (CAC) blijft stijgen (de CAC is het resultaat van alle kosten die worden besteed aan het werven van klanten gedeeld door het aantal klanten dat in de periode waarin het geld werd besteed werd verworven). Deze situatie is op termijn onhoudbaar omdat in sommige gevallen de CAC hoger is dan de lifetime value (LTV) van de klanten.
  • De uitgaven voor digitale advertenties blijven in US sterk groeien met 22%, waarvan het leeuwendeel naar Google en Facebook gaat. Van het totale marketing budget gaat 29% naar digitale ads en marketing technology. Programmatic is verantwoordelijk voor 62% van alle digitale display ad aankopen.
  • Personalized advertising wordt bemoeilijkt door allerlei regulering, waaronder GDPR, en door hardware en software beperkingen (zoals geïntroduceerd door Apple). Daar tegenover staat dat 91% van de klanten merken verkiezen die gepersonaliseerde voorstellen en aanbevelingen geven. 83% is bereid om op een passieve manier data te delen voor gepersonaliseerde ervaringen (74% op een actieve manier).
  • Consumenten zijn zich bewust van de digitale overbelasting en nemen maatregelen om hun schermtijd te beperken. De platformen spelen daarop in met een aantal tools (Apple Screen Time, Google Digital Wellbeing, Facebook Your Time). Tegelijkertijd hebben consumenten minder problemen met privacy dan 4 jaar geleden. Wel zijn ze erg bezorgd over 'problematische' en aanstootgevende berichtgeving en inhoud op Internet.
  • Er zijn wereldwijd 2,4 miljard mensen die interactieve spelletjes spelen, een groei van 6%. Fortnite had 250 miljoen gebruikers in April 2019. Deze sector evolueert naar een nieuw sociaal medium door de multiplayer crossplatform spelletjes, de in-game evenementen en de squad-teams. Ook het aantal mensen dat naar 'e-sports' kijkt groeit sterk.
  • De digitalisering van de gezondheidszorg zit in stijgende lijn. Telegeneeskunde en on-demand consultaties worden populairder.

Wil je zelf graag de 333 slides van Mary Meeker doornemen, dan kan u ze hieronder downloaden.

Documenten

Data & Technology