Waarom meer soms te veel is

Postit Slow down.jpg

Als je aandacht één minuut verslapt op het internet, mis je 1.500 blogposts, 98.000 tweets, 600 nieuwe YouTube video’s en 168 miljoen e-mails.

We leven nu eenmaal in een maatschappij waarin we bedolven worden onder een lawine van nieuwe producten, diensten, technologieën en informatie.

Bij Starbucks kun je kiezen uit 87.000 drankcombinaties. We dagen je uit om ze allemaal uit te proberen in een bestek van één mensenleven. Er bestaan nu zelfs al vergelijkingssites van vergelijkingssites om ons de juiste auto of luiers te helpen kiezen.

In zijn boek The paradox of Choice zegt Barry Schwartz dat het beter is om keuzes te kunnen maken dan helemaal geen keuze te hebben, maar al die keuzemogelijkheden creëren vandaag extra stress en angst. Die keuzestress verlamt ons, net omdat we bang zijn om de verkeerde keuze te maken. Burn-out en depressie liggen op de loer.

Daarom is meer soms te veel, zowel in het dagelijkse leven als op de werkvloer.

Heb je ook het gevoel dat het je allemaal even te veel wordt, pas dan de drie principes van Cyriel’s boek 'Less is Beautiful' toe: stop, vereenvoudig en laat los.

Cyriel Kortleven is internationaal spreker rondom de VeranderMindset en auteur van diverse boeken waaronder 'Less is Beautiful'. In de komende weken publiceren we geregeld zijn korte methodiek om het 'less is more' principe toe te passen.

Employer branding Skills