Voor mij een hotdog met champagne

Postit_Change your mindset.jpg

Restaurants hebben het principe 'minder is meer' maar al te goed begrepen. Steeds vaker zetten nieuwe etablissementen maar één of twee gerechten op de menukaart.

"Fish & chips", dat zijn we al gewend. Maar het kan ook vreemder: Burger & Lobster biedt drie opties aan: een hamburger saignant gebakken, een volledige kreeft of een broodje kreeft. Bubbledogs serveert de vreemde combo van hotdogs en champagne. Je kan er zo'n tien gerechtjes verorberen, wat nog steeds weinig is. Madd, een restaurant in Soho, bereidt enkel mangogerechten en in Parijs kan je al meer dan 50 jaar genieten van hun 'Steak met frietjes'. 

Datlinq heeft zich gespecialiseerd in slimme marktbenaderingstrategieën voor de voedingssector. Met filialen in 14 landen proberen ze de marktransparantie te verbeteren aan de hand van unieke indicatoren: verkeer, bevolkingsdichtheid en aanwezigheid van je doelgroep. Algemeen directeur Marco van den Ouden en marketingmanager Martijn de Bruin bevestigen de huidige Less is beautiful-trend.

Als restaurants minder gerechten op hun menukaart zetten, mogen we ervan uitgaan dat ze die tot in de perfectie beheersen. En de geringe keuze maakt een avondje uit een stuk eenvoudiger voor ons. Het zorgt er ook voor dat we sneller beslissen. Ook de restaurants zelf zullen er baat bij hebben, want ze zullen (veel) minder afval produceren.

Tweet: Al overwogen om meer aan te rekenen voor producten of diensten met minder opties?

Cyriel Kortleven
Internationaal spreker rondom de VeranderMindset en auteur van diverse boeken waaronder 'Less is Beautiful'

Elke week publiceren we een korte methodiek om het ‘less is more’ principe toe te passen. Hier is het zesde advies van Cyriel kortleven.

Employer branding Skills