Wat is eSports?

Electronic Sports.jpg

eSports of 'Electronic Sports' is het spelen van computerspellen op een competitieve manier en samen met meerdere spelers.

Amateurs of professionele spelers gaan online en op grote evenementen met elkaar de strijd aan, individueel of in teamverband. Bij eSports is er steeds een competitief element in het spel, een minimum van twee spelers of teams en een organisator die de regels opstelt en fungeert als scheidsrechter.
eSports heeft zich de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld. In de VS, China en Noord-Korea is dit enorm populair. De competities worden gevolgd door een breed publiek en worden op tv en via streamingdiensten uitgezonden en van commentaar voorzien. Er worden ondertussen zelfs weddenschappen rond georganiseerd. Met het succes van de eSportscompetities in Zuid-Korea investeren ook steeds meer bedrijven en organisaties uit Amerika en Europa in de groei van eSports. Er komen steeds grotere toernooien voor amateur- en professionele spelers.
In België kon de discipline nog niet echt doorbreken en wordt het nog niet officieel als een sport beschouwd. De verwachting is dat dit snel zal veranderen.

Content Media