Sparkle nr. 12 – Vertrouwenscrisis en trends

Sparkle12

Sparkle is een initiatief van bpost, in samenwerking met UBA en ACC, specifiek voor marketing- en communicatiespecialisten.

In de 12e editie van Sparkle leggen we de nadruk op vertrouwen. Of beter de vertrouwenscrisis.

Vertrouwen in onze commerciële partners, vertrouwen in de merken die we kopen, vertrouwen in de media die we raadplegen of waarmee we als adverteerder aan de slag gaan. Er lijkt momenteel overal wel een vertrouwenscrisis te zijn. 

  • In een dubbelinterview vertellen Luc Suykens (P&G) en Emmanuel Goedseels (Whyte Corporate Affairs) hoe merken, bedrijven en media dat vertrouwen kunnen herstellen.
  • In de marge van het Digital Ad Trust Belgium, een kwaliteitslabel voor Belgische websites dat UBA en WE MEDIA lanceerden, legt Thierry Hugot (Rossel) uit waarom Digital Ad Trust Belgium zo belangrijk is voor media, merken en mensen.
  • Op basis van de Belgische afgeleide van de studie 'Re-evaluating Media' van Ebiquity, die op de UBA Media Date werd voorgesteld, toont Nathalie Taboch (Ebiquity) dat er een wezenlijk verschil is tussen de waargenomen en de daadwerkelijke prestaties van de media.
  • Tot slot stelt Frédéric Jadinon (bpost) de nieuwe Ad-titude-studie voor, alsook de redenen waarom de consument reclame schuwt.

Daarnaast leggen we in dit 12e nummer van Sparkle de nadruk op trends

  • Een reeks briljante Belgen in het buitenland, die internationaal naam hebben gemaakt in de sectoren van de marketing, reclame en creatie, nemen hun land van herkomst onder de loep en delen hun visie voor de toekomst.
  • Koen Denolf (The Fat Lady) en Tatjana Raman (bpost) blikken terug op de Content Marketing Conference in Cleveland en de trends op het gebied van contentmarketing.
  • Lars Silberbauer (Viacom Digital Studio) geeft advies over hoe we concurrentieel kunnen blijven in een disruptieve context, hoe we ons kunnen aanpassen aan de evoluerende media en hoe we met influencer marketing aan de slag kunnen.

U kunt het Sparkle magazine hieronder downloaden.

Sparkle is een initiatief van bpost, in samenwerking met UBA en ACC, specifiek voor marketing- en communicatiespecialisten.
Het is niet zonder trots dat we kunnen melden dat het magazine een GP Content Marketing award 2019 won voor zijn inhoud en design, verzorgd door Cypres.

Indien u bijzondere interesse heeft voor de nieuwste trends in marketing en communicatie, is het misschien een goed idee om nu al uw plaatsje te reserveren voor de UBA Trends Day 2020. Het congres vindt plaats op 26 maart en de inschrijvingen zijn reeds geopend.

Documenten

Content Media Research & Insights Brand Strategy