De 'Coalition for Better Ads' identificeert storende advertentieformats voor short-form video

better-ads-video.jpg

De 'Coalition for Better Ads' identificeerde op basis van nieuw onderzoek een aantal storende advertentieformats voor short form video. Zij willen hiermee de online advertentie-ervaring voor consumenten verbeteren.

Short-form video's zijn gedefinieerd als video's van 8 minuten of minder in online omgevingen.

Drie types advertentie-ervaringen in short-form video worden door de coalitie beschouwd als intrusief voor consumenten en zijn dus te vermijden. Het gaat om deze types:

  • Lange pre-roll advertenties die niet kunnen worden overgeslagen

    Een pre-roll advertentie is een video-advertentie die afgespeeld wordt voor de video. Het gaat om pre-roll advertenties van meer dan 31 seconden (eventueel een opeenvolging van meerdere advertenties) waarbij de gebruiker geen mogelijkheid heeft om ze over te slaan binnen de eerste 5 seconden. Dit format wordt als opdringerig ervaren door veel consumenten
.
  • Mid-roll advertenties

    Een mid-roll advertentie is een video-advertentie in het midden van een geselecteerde video. Er bestaan verschillende variaties en looptijden, maar ze worden allemaal als zeer vervelend en storend ervaren door de consument.
  • Grote display advertenties

    Grote niet-lineaire reclame-ervaringen worden gedefinieerd als statische of geanimeerde reclameboodschappen en/of beelden die over meer dan 20% van de videoplayer worden geplaatst OF die in over eenderde van de videoplayer verschijnen. Deze advertenties verhinderen de consument om de geselecteerde video te bekijken. Dit format wordt als erg intrusief ervaren.

De coalitie identificeert de advertentie-ervaringen die onder een drempel van aanvaardbaarheid voor de consument vallen en die de consument stimuleert om advertentieblokkers te installeren. Meer dan 100.000 consumenten hebben tot nu toe deelgenomen aan het onderzoek van de coalitie om haar set van Better Ads Standards te ontwikkelen.

Het volledige persbericht is hier te lezen:
https://www.betterads.org/press-releases/cba-announces-better-ads-standard-short-form-video

Media