Mens en technologie centraal in de Super Bowl advertenties

super-bowl-uba-V2.jpg

De Super Bowl is het grootste sportevenement in de Verenigde Staten en de absolute hoogmis voor adverteerders en media-agentschappen. Maar welke boodschappen wilden de toonaangevende techbedrijven dit jaar met hun reclamespots overbrengen?

De Super Bowl of American footballfinale verzamelt zo'n 120 miljoen kijkers voor de buis. Een reclamespot van 30 seconden kost al gauw 5 miljoen dollar.
Hoewel dit een Amerikaanse show is, zijn de adverteerders ons zelden onbekend. Het zijn meestal grote techbedrijven, vaak zelfs met vestigingen in ons land.

Doorheen alle spots ontwaren we een duidelijke rode draad: de boodschap dat technologie een geschenk is van de mens, voor de mens. Er wordt ook bijzondere aandacht besteed aan de meerwaarde van voice assistants, of spraakassistenten.

Amazon
In de advertentie van Amazon vragen de beroemde Amerikaanse talkshowhost Ellen DeGeneres en haar vrouw Portia De Rossi zich af hoe het leven was voor er ook maar enige sprake was van Alexa. Amazon wil aantonen hoe zijn spraakassistent het leven van zijn gebruikers makkelijker maakt door bepaalde processen te automatiseren. De hele spot is met humor overgoten.Google
Google wilde laten zien hoe zijn Google Assistant kan helpen om belangrijke herinneringen niet te laten vervagen.
In 'Loretta' zien we hoe een opa met behulp van spraaktechnologie persoonlijke notities aan zijn herinneringen aan een overleden geliefde toevoegt.Microsoft
Microsoft richtte de spotlights op de eerste vrouwelijke Super Bowl coach. In een poging om inclusie en diversiteit te bevorderen, toont Microsoft hoe zijn tools en tablet Katie Sowers helpen haar droom na te streven.Facebook
In zijn allereerste Super Bowl campagne focuste Facebook op zijn groepen en de manier waarop het sociale netwerk mensen met dezelfde interesses en hobby's dichter bij elkaar wil brengen.

Data & Technology