Simon Martin transformeert het bureaulandschap

Simon Martin_cirkel.jpg

Het klassieke 'roster'-bureaumodel waarbij een merk samenwerkt met verschillende marketing- en communicatie-bureau's staat onder druk. Verschillende merken begonnen vorige jaren zelf te investeren in een eigen in-house bureau. Maar ook deze insourcing bleek zijn nadelen te hebben, waaronder een beperkte flexibiliteit en een gebrek aan creativiteit.

Recent duikt er een nieuwe trend op in de bureauwereld: bureaus die zich specialiseren in het creëren van een op maat gemaakt full-service bureau (inclusief media) binnen de marketingafdeling van de klant. Deze unieke combinatie van in-housing en outsourcing leidt tot het 'hyper-gepersonaliseerde bureau'. De marketeers van het bureau vormen een team met de marketeers van de klant, zitten fysiek bij de klant en werken binnen dezelfde P&L. Het team van het bureau blijft echter op de loonlijst van het bureau staan. Deze nieuwe bureaustructuur blijkt succesvol en leidde tot uitstekende resultaten bij klanten als 3M, Atos, The Guardian en Unilever… Het kan een blauwdruk zijn voor het 'communicatiebureau van de toekomst'.

Simon Martin is de oprichter van het bureau OLIVER. Zestien jaar bij de Britse verzekeringsmaatschappij Norwich Union deed hem inzien dat hoe dichter je bij en met je klanten kan werken, hoe beter. Dit vormde de inspiratie die aan de basis lag van OLIVER, ’s werelds eerste marketingagentschap dat exclusief in-house werkt bij klanten. Simon schudt met zijn aanpak het traditionele landschap van de klassieke reclame- en marketingbureaus flink door elkaar. Zijn model is naar eigen zeggen sneller, beter en goedkoper.

Op de UBA Trends Day vertelt Simon Martin er alles over.

Nog niet ingeschreven voor de UBA Trends Day? Bekijk hier het volledige programma en schrijf u in.

Agency