Belgische webshops halen 25% van hun omzet uit export

Webshop.jpg

Volgens de recentste cijfers van de E-commerce Barometer, gepubliceerd door The House of Marketing en sectorvereniging SafeShops.be, was de Belgische e-commerce markt vorig jaar goed voor een bedrag van 8,2 miljard euro. Dat is een stijging van 17% ten opzichte van een jaar eerder. Ook het aantal online handelaars nam toe met 20%: ons land telt nu 29.000 virtuele shops.

Opvallend genoeg verkopen die een kwart van hun omzet aan het buitenland, aldus het rapport. “De traffic verloopt dus in twee richtingen: wij kopen in het buitenland, maar buitenlanders vinden ook hun weg naar Belgische e-shops. Dat is een zeer positief signaal dat de aantrekkingskracht van de Belgische online handelaars bevestigt”, aldus Greet Dekocker, MD van de e-commerce vakvereniging. De top vijf van de landen die zijn boodschappen doet in Belgische webshops, bestaat in volgorde uit Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland en zelfs de Verenigde Staten. Gemiddeld besteden de Britten het meest (136 euro per transactie) en de Nederlanders het minst (81 euro).

Het aantal transacties steeg tot meer dan 85 miljoen, wat 22% meer is dan een jaar voordien. Betalingen gebeuren voor 95% met een bank- en creditcard. Als we naar de seizoenen kijken, was juli de drukste maand en april de kalmste. Recorddag was 29 mei met 952.000 transacties.

E-commerce & Sales