CIM rapporteert boost in Belgische media

cim-2010-logo-rvb.jpg

Zoals verwacht leidt de corona crisis tot een indrukwekkende groei in het verbruik van de Belgische media. De TV en internet cijfers van de afgelopen vier weken liegen er niet om.

Het percentage Belgen dat voor zijn TV-toestel zit, steeg in de week van 9/3 tot 15/3 van gemiddeld 70% per dag naar 75% op vrijdag en zaterdag, tot 80% op de traditionele topdag: zondag. Zowel het Noorden als het Zuiden van het land tonen een opmerkelijke stijging van het dagbereik .

Hetzelfde gebeurt op de Belgische sites, apps en audio- en video players die gemeten worden door het CIM. Het percentage Belgische surfers steeg de in de week van 9/3 tot 15/3 substantieel zowel in het Noorden (tot 60%) als in het Zuiden (ruim 45%).
Sinds half februari groeit bovendien het aantal Pageviews gestaag, met een explosie vorige week (met een piek op vrijdag 12/3)

De komende weken zal blijken of de grote nood aan actuele informatie de motor blijft van deze groei, dan wel of de ongevraagde vrije tijd bij velen de media consumptie ondersteunt.

Media