Het pleidooi van de CFO van P&G om reclamebudgetten in stand te houden

Screenshot 2020-04-21 at 13.41.05.png

Het is een sterk signaal op de markt, gezien het gewicht van de groep inzake reclamebestedingen en marcom leadership, des te meer omdat het niet van de CMO, maar van de CFO van Procter & Gamble komt. In de marge van de aankondiging van de driemaandelijkse resultaten (januari-maart) die een verkoopstijging met 5% registreerden en de “essentiële rol de producten van de groep spelen in het dagelijks leven van zijn klanten op het vlak van gezondheid en hygiëne”, meldt P&G dat het niet van plan is om zijn reclamebestedingen te verminderen.

P&G preciseert trouwens dat het die bestedingen verhoogde tijdens het laatste trimester om te beantwoorden aan de toegenomen vraag naar zijn gezondheids- en hygiëneproducten, met een mediabestedingsratio op de verkoop die met 1,9% toenam.
 
“We moeten hard werken om ervoor te zorgen dat de mentale aanwezigheid en de fysieke beschikbaarheid van onze merken zo groot mogelijk blijft”, verklaarde CFO Jon Moeller. “Dit is het moment om de consumenten te herinneren aan de voordelen die ze uit onze producten halen, aan hoe die beantwoorden aan hun noden en die van hun gezin. Het is niet het moment om te zwijgen en om te besparen. Al helemaal niet omdat de mediaconsumptie belangrijker is dan ooit. Het is een dienst die we onze consumenten, onze distributiepartners en de samenleving in het algemeen bewijzen.”
 
Moeller herinnerde er ook aan dat P&G zijn expertise inzake marketing en communicatie gebruikt om consumenten aan te moedigen de overheidsmaatregelen na te leven en zo te helpen de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Media