Google publiceert identificatie adverteerders

identité.jpg

Google zal binnenkort adverteerders specifiek identificeren en hun identiteit publiceren bij advertenties die via Google Ads en Display & Video 360 worden aangeboden. Gebruikers zullen in staat zijn om de naam van de adverteerder en het land te zien voor alle advertenties die ze zien door te klikken op de 'Waarom deze advertentie' link. Gebruikers zullen zich eveneens kunnen afmelden voor advertenties van een specifieke adverteerder indien ze dat willen.

Google heeft de stap beschreven als een manier voor gebruikers om "…gemakkelijker te begrijpen wie de adverteerder is en om meer geïnformeerde beslissingen te nemen…". Daarnaast wil Google  het gemakkelijker maken om "…slechte actoren op te sporen en om pogingen om zichzelf verkeerd voor te stellen te beperken".

Meer transparantie en controle van de identiteit van adverteerders is iets wat beleidsmakers belangrijk vinden om problemen met betrekking tot de verspreiding van schadelijke online-inhoud aan te pakken.

De aankondiging van Google kan u hier terugvinden: https://blog.google/products/ads/advertiser-identity-verification-for-transparency

Data & Technology