Vier trends in media touchpoints

Trends.jpg

WARC publiceerde zijn 'Media Strategy report 2020'. Daarin worden de belangrijkste trends in mediastrategie belicht. De inzichten zijn afkomstig van de winnaars van de WARC Media Awards. We sommen hier de belangrijkste 4 take-aways voor u op.

1. Influencers worden een steeds betrouwbaarder onderdeel van de mediamix
Merken richten zich specifiek op micro-influencers, wiens volgers ze combineren om een groter bereik te krijgen. De collectieve slagkracht van geloofwaardige influencers neemt toe. Men verwacht dat merken in 2020 wereldwijd 10 miljard dollar zullen besteden aan influencer marketing. Nu veel mensen de hele tijd thuis zijn is er ook de opkomst van de 'lockdown beroemdheid'. Dit zijn voornamelijk influencers op het vlak van fitness, onderwijs en koken.

2. Artificiële Intelligentie bewijst haar veelzijdigheid en flexibiliteit
Kunstmatige Intelligentie is niet langer een gimmick. Het wordt de kern van transformationele ideeën die stevig geworteld zijn in commerciële doelstellingen. Gegevens zijn de sleutel tot het stimuleren van gedragsverandering. Onder de winnaars van de WARC Media Awards waren er drie opvallende toepassingen van AI: een systeem dat het verloop van een cricketspel voorspelde, een handsfree slimme luidspreker om raad te geven aan jonge ouders in China en een video-toepassing om advertenties automatisch in te bedden in een populaire sitcom in Hong Kong.

3. Merken gebruiken sponsoring voor emotionele binding
Het publiek staat open voor originele manieren waarop merken zich met hen inlaten. Via sponsoring een emotionele verbinding maken met mensen kan een goede manier zijn om de juiste doelgroep te raken op een moment dat ze al zeer betrokken zijn. Toch blijft het meten van de effectiviteit ervan een lastig vraagstuk. Populaire gebieden zijn sport, gokken, fietsen en hardlopen.

4. Innovatieve en creatieve touchpoints kunnen het publiek engageren
Onder de winnaars waren verschillende merken die originele en boeiende touchpoints vonden om hun boodschap krachtiger over te brengen. Zo investeerde een kinderkledingwinkel in een liedje, een kinderboek en meeslepende winkelbelevenissen; en een fabrikant van chocoladerepen richtte zich op een nieuwe doelgroep door gebruik te maken van macro-influencers en pop-up winkels.

Bron: WARC

Media