Kantar detecteert nieuwe consumententrends

tendances de consommation .jpg

Stilaan komt de wereld uit de greep van de lockdown en komen we in het zogenoemde 'new normal'. Uit nieuw globaal onderzoek van Kantar bij 45.000 consumenten in 50 markten komen drie gedragsveranderingen van consumenten naar boven: een toegenomen lokale consumptie, een uitbreiding van e-commerce en vernieuwde aandacht voor de prijs-kwaliteitverhouding.

De Corona-crisis heeft een golf van "lokalisme" over de hele wereld op gang gebracht, waarbij twee derde (65%) van de consumenten nu de voorkeur geeft aan het kopen van goederen en diensten uit eigen land. 42% zegt nu meer aandacht te besteden aan de herkomst van de producten. Dit gevoel wordt tot op zekere hoogte gevoed door de bezorgdheid over de veiligheid van ingevoerde goederen, en Kantar heeft vastgesteld dat de consumenten wereldwijd zeggen dat zij "iets" of "veel minder" voorstander zijn van het kopen van goederen uit China (60%) en de VS (47%) in het bijzonder.

Ook de elektronische handel groeit snel. Ongeveer een derde van de huishoudens (32%) heeft hun digitale uitgaven tijdens de huidige crisis verhoogd, terwijl een vergelijkbaar percentage (33%) verwacht meer online te kopen zodra de pandemie voorbij is. 38% van de consumenten zegt te zullen blijven kopen bij onlinewinkels die ze tijdens de crisis voor het eerst bezochten, terwijl nog eens 31% nieuwe producten en diensten zal blijven kopen die ze tijdens de crisis voor het eerst zijn begonnen te kopen.

Tot slot voorspelt Kantar dat de prijs-kwaliteitverhouding een derde grote wereldwijde trend zal zijn, omdat het percentage consumenten dat zegt "meer aandacht te besteden aan de prijzen" is gestegen van 59% eind maart tot 68% eind april. Bovendien is 45% van mening dat merken meer moeten doen om de consument te helpen door het aanbieden van kortingen en promoties.

E-commerce & Sales