Sparkle 13. We hadden kunnen weten dat dit geen gewoon nummer zou worden.

Sparkle 13.png

Op de eerste redactievergadering, ergens eind januari, klonk het nochtans allemaal nog als een heel strak plan: ‘We maken een editie waarin Teams en Teamwork centraal staan. En die valt in de bus op het moment dat onze Rode Duivels de rest van Europa voetballes aan het geven zijn. Tous ensemble!’.

Wisten wij veel dat we Sparkle 13 met veel respect voor social – en vooral physical distancing in elkaar zouden moeten boksen. Wisten wij veel dat Kevin, Eden, Thibaut & co door een onwezenlijke realiteit zouden worden getackeld. Wisten wij veel dat jullie en jullie klanten zouden geconfronteerd worden met wat Angela Merkel ‘de grootste uitdagingen sinds de Tweede Wereldoorlog’ noemde. 

EN TOCH …

Toch hebben we deze ongeluksgetal-Sparkle niet geschrapt. Toch hebben we het thema niet verticaal geklasseerd. Dit nummer gaat nog altijd over ‘Teams en Teamwork’. Want in post-coronatijden gaan we het meer dan ooit SAMEN moeten doen. Want er ligt veel en uitdagend werk op de plank.

Olivier Sepulchre, MARKETING DIRECTOR CHEZ BPOST

Inhoudstafel Sparkle nr 13

  • Bureaus en adverteerders - over een samenwerking die intenser wordt (4-11)
  • Een ecosysteem werkt alleen als het geen egosysteem is - over ecosystemen in het algemeen en over SILK van Proximus in het bijzonder (12-17)
  • The Unchangeable - over het tijdloze als houvast in veranderende tijden (18-19)
  • ‘Elke adverteerder wil toch complimentjes van de klant?’ - over de impact van direct mail op de ROI van 360° campagnes
  • ‘Communiceer continu met je team’ - over wat we kunnen leren van sporters die vaak met crisissen te maken krijgen (24-27)
  • ‘Print verzenden is nu zo makkelijk als e-mail versturen’ - over de marketing automation plug-in MAPPI (28-29)
  • De band met de klant in kaart (of brief) gebracht - over wat merken en bedrijven in coronatijden sturen (30-33)
  • Column - Plots vielen we terug op Microsoft Teams en onze eigen teams (34)

Sparkle is een initiatief van bpost in samenwerking met UBA en ACC en speciaal gericht op marketing- en communicatiespecialisten.

Documenten

Agency B2B Employer branding