Mediavooruitzichten voor Q3 en Q4 2020

inflation.jpg

De volledige impact van de Covid-19-pandemie op de media in 2020 en daarna is nog onbekend. Terwijl het bereik bij sommige media is gedecimeerd, is het bij andere media aanzienlijk toegenomen. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke prijsinflatie op veel markten, met name in markten en media waar de prijsstelling rechtstreeks wordt beïnvloed door de dynamiek van vraag en aanbod.

WFA's 'Media Outlook' is een wereldwijd referentiepunt voor de jaarlijkse kosteninflatie en deflatie van de media. Het rapport geeft perspectieven van adverteerders, agentschappen en consultants over de ontwikkeling van vraag, aanbod en prijsstelling in de media in het licht van de huidige Covid-19-pandemie.

Advertentie-uitgaven zijn gekoppeld aan de economie, en er blijft veel onzekerheid bestaan over wanneer de Covid-19 pandemie zal afnemen, en of deze weer zal oplaaien. Als gevolg daarvan is het moeilijk om goede voorspellingen voor de media te verkrijgen. Het objectief van het verslag 'Media Outlook in the COVID-19 Crisis' is kwalitatieve perspectieven van media-agentschappen en consultants te introduceren over hoe de markten en de prijzen naar verwachting zullen evolueren in het derde en vierde kwartaal van 2020.

Inhoud van 'Media Outlook in the COVID-19 Crisis':
1. Audience Supply, Revenue Demand and Pricing Trends (Q3, Q4 2020)
   1.1. Summary of headline picture
   1.2. Summary by geography
   1.3. Summary by media
2. Advice for brands to plan budgets in highly unpredictable market

Het volledige rapport kan u hier downloaden.

Documenten

Media