Member Case: Too Good To Go gaat de strijd tegen verspilling van aardappelen aan

SOSpatat_logo-NL_dark.png

De Belgische aardappel werd in coronatijd met een groot probleem geconfronteerd. Met de campagne "SOS Patat : red patatjes, eet frietjes" bundelen Too Good To Go en de belangrijkste partijen in de sector hun krachten om te voorkomen dat zo'n 750.000 ton Belgische aardappelen verloren gaan.

De huidige crisissituatie heeft het consumptiepatroon van diepgevroren aardappelproducten op verschillende niveaus door elkaar geschud. Met een daling van de export en de sluiting van een groot deel van de horecasector in België maar ook wereldwijd, zijn de verkochte hoeveelheden van deze diepvriesproducten sterk gedaald. Dit heeft als gevolg dat de koelcellen van de aardappelverwerkers overvol zitten.

Daarom worden de aardappeltelers geconfronteerd met een berg van 750.000 ton aardappelen die waarschijnlijk niet tot frieten of andere diepvriesproducten kunnen worden verwerkt. Deze aardappelen dreigen dus verspild te worden, indien er geen actie ondernomen wordt. 

Too Good To Go neemt de strijd tegen voedselverspilling serieus en heeft de belangrijkste partijen in de sector rond de tafel gebracht: VLAM, Apaq-W, Belgapom, Clarebout, Agristo, Belviva, Mydibel, McCain, Pomuni, Ecofrost, Eurofreez, Lamaire, Farm Frites, Belpotato, Fiwap, ABS, Boerenbond, FWA, Comeos, Carrefour, Makro, Colruyt Laagste Prijzen, Spar Colruyt Group, Spar Lambrechts, Lidl, cora, Bon ‘Ap, Jumbo, FoodWIN. Samen lanceerden ze eind mei de nationale campagne: "SOS Patat: red patatjes, eet frietjes". 

 

Head of Marketing, Kenny Defrijn: “Onze missie bij Too Good To Go is echt om iedereen te inspireren en te engageren in de strijd tegen voedselverspilling. We konden dus niet blijven stilzitten toen de eerste signalen ons bereikten over een mogelijke verspilling van 750.000 ton aardappelen. We namen contact met verschillende spelers van de Belgische aardappelsector. Met één duidelijk doel voor ogen: de verspilling van die aardappelen zoveel mogelijk te beperken. Eenmaal we het probleem volledig begrepen en alle belangen in kaart hadden gebracht besloten we een campagne te ontwerpen onder 1 vlag “SOS PATAT” met een eenvoudige oproep aan elke Belg: “Red patatjes, Eet Frietjes”. Elke partner werd uitgenodigd om de campagne naar eigen mogelijkheden te ondersteunen en verschillende acties te organiseren. We zijn enorm trots op alle tot stand gekomen samenwerkingen om samen met ons de strijd tegen voedselverspilling aan te gaan en zo onze Belgische trots te redden”

Over Too Good To Go
Opgericht in Denemarken in 2016 en gelanceerd in België op 1 maart 2018, stelt de app van Too Good To Go iedereen in staat om de strijd tegen voedselverspilling aan te gaan door handelaren en consumenten te verbinden met elkaar via het platform.
Too Good To Go is de grootste community in Europa die de strijd actief aangaat. Meer dan 29.000 partners en 14 miljoen consumenten verspreid over 14 landen (Denemarken, Frankrijk, België, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Nederland, Polen, Oostenrijk, Portugal en Noorwegen). Samen hebben ze al meer dan 20 miljoen maaltijden van de vuilnisbak gered.
Heeft uw bedrijf ook een opvallende campagne bedacht die u graag met uw collega-merkenbouwers wil delen? Laat het ons weten via e-mail naar Kristin Hannon (kristin@ubabelgium.be), Sales & Loyalty Manager UBA.