Wat is IGA?

gaming.jpg

In Game Advertising (IGA) refereert naar advertenties in computer- en videospellen. De integratie van de advertenties kan op vele manieren gebeuren. In zijn eenvoudigste vorm bestaat het uit een billboard op de achtergrond of een advertentie bij pauze-momenten in het spel, zoals bij het laden van het spel of bij overgang naar een nieuw level. In zijn meer complexe vorm maakt de advertentie integraal deel uit van het spel.

Statische in-game advertising wordt al bij het ontwikkelen van de game geïntegreerd door de game designer. Deze reclame kan achteraf niet meer veranderd worden.  Bij dynamische IGA kunnen de advertenties in het spel achteraf vernieuwd en aangepast worden. De advertenties kunnen bijvoorbeeld veranderen op basis van een geografische locatie of naargelang de dag waarop de game gespeeld wordt.

Bij adverteerders is IGA populair geworden om specifieke jongere doelgroepen te bereiken. Het is dan ook een snel groeiende sector.

IGA is niet hetzelfde als 'advergames'. Deze laatste term verwijst naar spelletjes die specifiek gemaakt worden om een product of dienst te adverteren.

Data & Technology Media