Videogames en e-sport als communicatiekanaal

gaming-communication-channel.jpg

Onderzoeksbureau Newzoo voorspelt tegen eind 2023 een omzet van meer dan 200 miljard dollar. 

Volgens de analysator van de game- en e-sportindustrie zal de wereldwijde videogame-industrie in 2020 een omzet uit consumenten draaien van 159,3 miljard dollar - 9,3% meer dan in 2019. Newzoo voorspelt dat die omzet tegen eind 2023 de kaap van 200 miljard dollar zal overschrijden.

Opmerkelijk is dat dit de cijfers zijn zonder de inkomsten uit reclame, die tijdens de lockdown door COVID-19 met ruim 59% gestegen zouden zijn (bron: onderzoek van Unity Technologies). Reclame is een belangrijke bron van inkomsten voor talrijke ontwikkelaars van online en mobiele games.

De Newzoo studie schetst een tendens en laat ons nadenken over hoe gameplatformen er in de toekomst zullen uitzien.

“Het laatste decennium veroverde de game-industrie de wereld stormenderhand. Mede door de opkomst van mobiele games vind je hoe langer hoe minder 12- tot 30-jarigen die niet gamen, en al zeker op de westerse en Aziatische markten. Voor die jonge generaties vervangen games sociale netwerken als dé digitale plek om af te spreken en te socializen met vrienden. Deze cultuurverandering is een van de redenen waarom Facebook, Google, Amazon en andere technologiereuzen zich genoodzaakt zien om meer dan ooit op games in te zetten.

Tien jaar geleden ruilden jongeren traditionele media in voor social media; vandaag keren ze sociale netwerken de rug toe ten voordele van een meer interactieve beleving. Dat is niet meer dan logisch, want veel spelwerelden bieden een pak meer diepgang dan de applicaties die social media aanbieden.”

Volgens Newzoo zette de lockdown mensen aan om nieuwe manieren te zoeken om met elkaar te socializen, iets wat ze ook nu nog doen. Gamers aarzelen niet om sociale “bubbels” te creëren op gameplatformen.

De videogame-industrie is in volle expansie. Het is beslist een communicatiekanaal waar adverteerders rekening mee moeten houden.

Tijdens de UBA Trends Day vindt er een sessie plaats rond 'esports': "Trends in Gaming. How Brands can score with eSports?". Ook de maand nadien zullen er nog twee activieiten rond 'esports' gepubliceerd worden op het UBA Trends Day platform.  

Bron : Newzoo Global Esports Market Report 2020

Data & Technology Sponsoring & Events