HR Content Marketing, een strategie om de kandidaten te verleiden?

HR Content Mktg-1155621260.jpg

In de rubriek 'Experten aan het woord' van de Harvard Business Review komt u erachter waarom HR-managers er goed aan zouden doen om contentstrategieën uit te werken, willen ze de juiste profielen aan boord halen. Wij bundelden de belangrijkste conclusies voor u.

Win de strijd om belangstelling en aandacht

Een bedrijf dat kampt met een imagoprobleem, een te groot personeelsverloop of te weinig werknemersbetrokkenheid zal merken dat een bepaalde aanpak die in het verleden doeltreffend is gebleken plots niet meer werkt. Simpele pushvacatures volstaan niet meer om de aandacht van sollicitanten te grijpen. U moet uw doelgroep boeien! Daartoe kunnen HR-managers hun toevlucht nemen tot een razend populaire marketingtechniek, waarbij ze vanuit het oogpunt van een marketeer content creëren om de aandacht van een bepaalde doelgroep te trekken en actie uit te lokken.

Toon interesse, alleen zo kunt u interesse wekken

Om de aandacht van uw doelgroep te trekken, moet u eerst uw doelgroep bepalen. Vraag u af: wat zijn hun interesses, behoeften, verwachtingen enz.? Stel zelf een profiel samen dat u zou aanwerven, inclusief sociologische karakteristieken. Bedenk op basis daarvan welke thema's, onderwerpen of formats iemand uit uw doelgroep zouden kunnen prikkelen om contact met u op te nemen.

Bied premiumcontent aan

Geef uw kandidaten toegang tot 'premiumcontent', namelijk content met diepgang, in de vorm van getuigenissen, artikels, video's, infographics, newsletters, e-books enz. Bied alleen relevante content aan met een meerwaarde. Breng die content tot bij uw medewerkers of kandidaten, tot in scholen, ... afhankelijk van de marktsegmenten die u wilt bereiken, via uw website of een externe vacaturesite en uiteraard via uw sociale netwerken.

Werk een HR Content Marketing strategie uit

U moet natuurlijk op geregelde tijdstippen met nieuwe content komen. Zo creëert u een bepaald ritme. Optimaliseer uw website (SEO) om zo hoog mogelijk in de resultaten van een zoekmachine te staan en uw zichtbaarheid te vergroten. Een passende socialenetwerkstrategie hoort daar uiteraard ook bij.

Een duidelijke visie en een doeltreffende uitvoering van uw HR Content Marketing strategie werpen snel hun vruchten af:

  • u zet uzelf als aantrekkelijke werkgever beter in de kijker
  • uw doelgroep begrijpt beter wat u zoekt
  • u bouwt aan een sterker imago en een sterkere identiteit
  • de vacaturerubriek op uw site lokt meer bezoekers
  • u creëert meer betrokkenheid
  • uw invloed wordt groter
  • het aantal kandidaten neemt duurzaam toe

Bron: Thomas Chardin, Harvard Business Review

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van contentmarketing? Beheer uw voorkeuren in MyUBA. Duid aan dat u interesse hebt in het domein 'Content Marketing'.

Employer branding