WFA doet onderzoek naar Programmatic

data.jpg

WFA publiceerde, in samenwerking met IPONWEB, haar vierde editie van het rapport 'Programmatic, Data & Technology'. Daarin wordt onderzocht hoe multinationale adverteerders programmatic vandaag inzetten en hoe de sector zich in de laatste jaren heeft ontwikkeld.

Enkele conclusies van het onderzoek zijn:

  • De geraadpleegde adverteerders besteden 41% van hun totale investeringen in digitale media via programmatic, een belangrijke stijging ten opzichte van de situatie in 2016 (16%).
  • Agency Trading Desks (ATD's) houden stand: 74% van de respondenten maakt gebruik van dit model. De groei zit voornamelijk bij onafhankelijke aanbieders en interne of hybride (managed service) modellen, die nu door 84% van de respondenten worden gebruikt.
  • Adverteerders besteden extra aandacht aan een meer transparante samenwerking. zij zijn vooral bezorgd over de prijsstelling en de eigendom van de gegevens.
  • First party data worden steeds belangrijker. 79% van de respondenten beschouwen dit als bedrijfskritisch voor de uitvoering van Audience Targeting.

UBA-leden kunnen het volledige rapport hier downloaden.

Documenten

Data & Technology Media