Adverteerders steeds enthousiaster over in-house creatieve bureaus

bureau.jpg

Na Gartner bevestigde nu ook de WFA de opmars van in-housing bij de adverteerders. Deze keer gaat het meer bepaald over de snelle expansie van in-house creatieve bureaus, meer bepaald inzake digitale content.

De WFA haalt haar informatie uit een onderzoek (Global Trends in Creative In-Housing) dat samen met The Observatory International gevoerd werd bij een vijftigtal internationale adverteerders met een jaarlijkse reclamebesteding van minstens 83 miljard dollar.
 
Daaruit blijkt dat 75% van de in-house afdelingen de afgelopen vijf jaar in het leven geroepen werden en dat ze steeds meer werk aantrekken. Tot de redenen die bedrijven ertoe aanzetten hun eigen interne creatieve structuur te creëren, behoren een betere kostenstructuur, een betere integratie en een betere kennis van de markt en de business.
 
64% van de respondenten beoordeelt de in-house teams als sneller en wendbaarder. 95% van de respondenten doet nog steeds een beroep op externe bureaus, maar naar verluidt komt meer dan een derde van de creatieve productie voortaan van binnen.
 
82% van de respondenten is eerder tevreden tot zeer tevreden met de productie van hun interne teams. 40% laat hun interne structuur toe om te pitchen tegen hun externe bureaus, maar geeft wel toe dat er een bias is rond de briefing.

Agency