Paper Reach Survey: bpost benadrukt nogmaals de kracht van In-Home Advertising

boite postale.jpg

De nieuwe Paper Reach Survey van bpost Media bevestigt dat Belgen gehecht zijn aan de inhoud van hun brievenbus. Het onderzoek dat gevoerd werd door Profacts, omvat twee luiken. Het eerste omvat een beeld van de gewoonten en attitudes van de Belgen ten opzichte van In-Home Advertising, zowel betreffende geadresseerd reclamedrukwerk als huis-aan-huis folders. Het onderzoek werd gevoerd op een steekproef van 2.000 consumenten, representatief voor de Belgische bevolking. Het tweede luik zal, op basis van een panel van meerdere weken, peilen naar specifiek gedrag ten opzichte van de ontvangen campagnes. De resultaten worden in november bekendgemaakt.

Ondertussen delen we alvast enkele lessen uit het eerste luik. Daaruit blijkt om te beginnen dat 80% van de Belgen nieuwsgierig zegt te zijn naar de inhoud van hun brievenbus (82% bij de jongeren). 70% ervaart het postmoment als aangenaam. Daarom opent 87% van de mensen hun brievenbus elke dag. “En aangezien Belgen gemiddeld vier DM’s per week ontvangen, laat die beperkte ruis ruimte voor meer aandacht”, aldus de auteurs van de studie.
 
Eenmaal in huis leest 54% van de Belgen naar eigen zeggen systematisch (en 20% gewoonlijk) hun direct mail. Slechts 3% zegt hem nooit te lezen. Opmerkelijk: 18-34-jarigen behalen dezelfde leespercentage. Als je vergelijkt met e-mail: volgens het onderzoek verklaart slechts 16% van de respondenten systematisch de reclamemails die ze ontvangen te openen.
 
38% van de respondenten verklaart de afgelopen drie maanden de website van een merk te hebben bezocht na ontvangst van een geadresseerde reclamezending. 42% zegt iets te hebben gekocht en 46% is naar het verkooppunt van een merk geweest na ontvangst van een DM.
 
bpost Media benadrukt dat het een referentie wil maken van deze nieuwe meting, met de steun van zijn Expert Task Force In-Home Advertising met daarin Bernard Cools (chief intelligence officer, Space) en Remi Boel (strategic director, OMD) voor de UMA, Yves Van Landeghem (strategy director, Publicis) voor de ACC alsook Simone Ruseleer (knowledge manager) en Zaki Lahbib (media manager) voor de UBA.

Media