Bereid u voor op marketing met avatars in het metaverse, volgens Cathy Hackl

Cathy-Hackl-UBA.jpg

Op de UBA Trends Day kwam Cathy Hackl met veel plezier haar visie op de toekomst in een 100% virtuele omgeving uit de doeken doen. Hoe zal marketing evolueren onder invloed van de technologieën van morgen? 

Augmented reality bestaat al langer dan vandaag, zo steekt de futuriste van wal. Velen onder ons schrokken zich jaren geleden al een hoedje toen ze plots een spook naast zich zagen zitten in een attractie in een Disney-park.

Vandaag wordt dat speelveld verlegd dankzij digitale, AR- en VR-technieken. Volgens Cathy Hackl en de experten uit Silicon Valley behoort de toekomst toe aan het metaverse en de avatars.

Het metaverse, een toekomstige norm?

Als er één concept is waar de marketingmanagers niet omheen kunnen, is het wel het metaverse. Het vermogen om de fysieke en virtuele wereld in elkaar te laten overvloeien. Het metaverse is een aanklikbare, consulteerbare (searchable) wereld, waar machines bij machte zijn om de omringende wereld te decoderen.

Virtuele en fysieke interactie met de ons omringende wereld is niet langer verre toekomstmuziek, maar wordt stilaan een nieuwe realiteit. “Marketing-, communicatie- en brandingprofessionals zullen voor nieuwe uitdagingen komen te staan, maar ook nieuwe opportuniteiten kruisen. Dit nieuwe tijdperk van het metaverse zal een onwezenlijke creativiteit doen ontluiken en merken en bedrijven de mogelijkheid bieden nieuwe grenzen te stellen en nieuwe horizonten te verkennen.”

D2A

Integreer in uw strategieën naast Direct To Consumer-transacties ook Direct To Avatar-transacties (D2A). Beeld u een wereld in waar de avatars die u creëert of in uw bezit hebt zelfstandig dingen kunnen beslissen of aankopen.

Volgens Cathy zal het gebruik van avatars aanzienlijk evolueren, met name hoe we ze personaliseren en zelfs aankleden. Zo heeft Snapchat bijvoorbeeld een samenwerking met Ralph Lauren lopen, zodat u de collectie op uw avatar in de app kunt uitproberen.

Volgens Cathy is Direct To Avatar dan ook het nieuwe Direct To Consumer.

Spijt dat u de UBA Trends Day hebt gemist? Voor niks nodig. Alle content blijft tot 18 oktober beschikbaar.

Data & Technology