IPG Mediabrands en YouTube buigen zich over personalisatie

IPG Mediabrands et YouTube .jpg

Volgens een Amerikaans onderzoek naar de pertinentie van gepersonaliseerde reclameboodschappen, dat gevoerd werd door IPG Mediabrands met YouTube, op basis van de leeftijd, plaats, aankoophistoriek, zoektermen en life events, wordt gepersonaliseerde reclame als relevant beoordeeld door 48% van de surfers. Niet-gepersonaliseerde reclame wordt als relevant beschouwd door 43% van de respondenten.

De relevantie is hoger als reclame gepersonaliseerd is en tegelijk het merkimago uitdraagt. In dat geval stellen internauten de reclame 8% beter te memoriseren dan klassieke reclame. Het onderzoek benadrukt dat gepersonaliseerde boodschappen de indruk geven nauwer verbonden te zijn met het merk volgens 26% van de respondenten (versus 21% bij klassieke reclame). 53% heeft zin om meer te weten te komen over het merk (vs. 47% bij klassieke reclame).
 
Ook goed om te weten: bepaalde personalisatieniveaus zijn relevanter dan andere. Zo zijn respondenten 16% meer geneigd meer te willen weten over een merk als dat aansluit bij hun leven.
 
Meer details hier.

Media