Wat is Link Juice?

juicy-link-uba.jpg

'Link juice' is een term die wordt gebruikt binnen zoekmachine optimalisatie voor websites. Het geeft aan hoeveel SEO credits een bepaalde pagina heeft opgebouwd.

Het werkt cumulatief in de tijd door de verschillende links die naar de pagina verwijzen. Elke link geeft wat waarde door naar de pagina. Hoe meer links er naar de pagina verwijzen, hoe hoger de waarde ervan wordt. De belangrijkheid van de sites die naar de pagina verwijzen is eveneens bepalend voor de 'juice' die door de 'link' wordt opgebouwd. De pagina die de linkwaarde ontvangt profiteert aldus van de waarde die de externe website heeft. Dit geldt ook voor interne links, waar de link juice wordt doorgegeven van pagina naar pagina.

Pagina's met een hoge link juice zullen in zoekresultaten beter scoren. Het is één van de belangrijkste factoren die zoekmachines gebruiken voor het bepalen van de 'page ranking'.

Link juice is onlosmakelijk verbonden aan de URL van een pagina. Wanner de URL van een pagina wordt aangepast, verliest het zijn link juice.