Sound of C buigt zich over het bezoek aan reisblogs

reizen.jpg

Ondanks een pandemie die het wereldwijde toerisme nu al een halfjaar lam legt is de reishonger van de Belg duidelijk niet gestild, integendeel. Dat blijkt alvast uit een kwalitatieve studie die het gespecialiseerde toerisme PR-bureau Sound of C uitvoerde onder 40 reisbloggers en online travel influencers.

Zowat 70% van de ondervraagde influencers noteerde een significante stijging van het aantal bezoekers op zijn kanalen (website en/of sociale media), tijdens de afgelopen zes maanden.
 
Ook het aantal pageviews lag bij ruim 60% van de kanalen hoger dan in de periode voor corona. Daar komt nog eens bij dat ook de leestijd bijna 40% hoger lag. Belgen spendeerden dus meer tijd aan het lezen van een reisartikel, wat betekent dat ze bewust op zoek waren naar reiscontent.
 
Niet geheel onverwacht werd er het meest gezocht naar content die focuste op reizen in eigen land. Bijna de helft van de travel influencers geeft aan dat hun meest gelezen reisverhaal van afgelopen halfjaar over een trip in eigen land ging. Meer nog, zowat 84% geeft aan dat België een van de top-3 bestemmingen was op hun kanalen, gevolgd door Nederland (50%), Frankrijk (34%), Italië (25%) en Duitsland (20%).
 
Ook de algemene oproep van virologen en overheid om tijdens de vakantie vooral de natuur in te trekken is duidelijk niet in dovemansoren gevallen. Want bijna 70% van de meest geraadpleegde artikels of posts gingen over wandelen, fietsen of kamperen in de wijde natuur. Maar ook posts over roadtrips wonnen aan populariteit (50%). Daarnaast blijven we uiteraard Belgen die niets liever doen dan op restaurant te gaan en in originele accommodaties blijven overnachten en dat bleek ook uit de interesse in dit soort tips (36%).
 
Meer details hier.

Content Media