Negen vragen aan Pieter Conings, Ecover

Pieter Conings_def.png

In deze nieuwe rubriek laten we een UBA-lid aan het woord over zijn/haar merk en passies. Wat drijft hen? Wat inspireert hen?  Vandaag stellen we onze 9 vragen aan Pieter Conings, Head of Brand bij Ecover.

Wie is Pieter Conings?

Een grote believer dat merken verandering teweeg kunnen brengen. De rode draad in mijn carrière is categorieën op zijn hoofd zetten door merken te verstevigen en consumenten centraal te zetten in de merkbeleving. Dat gaat van Desperados herlanceren als het ultieme party bier, vernieuwing brengen in de wereld van shaving door de lancering van een elektrische shaver in de supermarkt tot ecologische schoonmaakmiddelen relevant maken voor een breed publiek met Ecover.

Waarvoor staat Ecover en wat doen jullie precies?

Ecover is reeds 40 jaar een pionier in groene schoonmaakmiddelen. Onze missie is simpel: #letsliveclean. Pure schoonmaakkracht is niet genoeg, schoon wilt ook zeggen een zero waste productie proces, plantaardige ingrediënten en dit alles met respect voor de mens en planeet.

Wat zijn jullie grootste uitdagingen voor 2021?

Ik zou willen zeggen de opwarming van de aarde halt toe roepen, echter kunnen we dat niet alleen. Daar hebben we consumenten, partners, misschien zelfs andere merken en categorieën voor nodig. Ik denk dat onze grootste uitdaging zal zijn om steeds opnieuw dat stapje verder te gaan om de impact van de mens op de planeet te verkleinen.

Op welke realisatie(s) van uw bedrijf of merk bent u het meeste trots?

De hele schoonmaakcategorie heeft tijdens de pandemie van meerverkoop genoten, de handen werden vaker gewassen en ook het huis werd vaker onder handen genomen. Met Ecover hebben we besloten om de winst uit die meerverkoop te herinvesteren in ons Fertilize the future fonds. Dit fonds ondersteunt de eco-pioniers van morgen. Ik ben trots dat we als bedrijf in een onzekere tijd toch ervoor hebben gekozen om die kortetermijn-meerverkoop om te zetten in een investering in de toekomst van onze planeet.

Waar put u energie uit?

Ik haal ontzettend veel energie uit het combineren van creativiteit en data. De digitale mogelijkheden van vandaag geven ons een schat aan data, maar deze zijn enkel bruikbaar en relevant als we zo ook gebruiken om opvallende creatieve ideeën tot bij de consument te brengen.

Welke ontmoeting of gebeurtenis heeft een grote impact gehad op uw professioneel leven?

Er is geen specifieke ontmoeting of gebeurtenis die een grote impact hebben gehad tot hiertoe, maar ik hou ervan om van gedachten te wisselen, professioneel of persoonlijk/ Die menselijke uitwisseling helpt me om ideeën te vormen, strategieën bij te sturen en creativiteit centraal te zetten.

Wat is uw favoriete hobby en waarom?

Moeilijk kiezen, (gezond) koken en callisthenics zijn goede kanshebbers maar als ik echt moet kiezen dan zal het zwemmen zijn. Volledig disconnecteren, vrij repititieve bewegingen en ritme, zorgen voor een bepaalde trance. Even gedachten op nul en baantjes trekken!

Welk boek moet iedereen volgens u gelezen hebben? 

‘This is marketing’ van Seth Godin is een absolute aanrader. Hij beschrijft hier volgens mij feilloos dat merken de wereld beter kunnen maken door marketing heel persoonlijk te maken.

Welke levenswijsheid of gouden tip wilt u onze leden nog meegeven?
Change is inevitable, growth is optional. Verandering is omnipresent in onze samenleving, maar je kan ervoor kiezen om groei te zien in elke verandering.

We danken Pieter van harte voor zijn bijdrage. Wilt u ook deelnemen aan deze rubriek? Mail dan naar Kristin Hannon, Sales & Loyalty Manager via kristin@ubabelgium.be