Belgen zijn het steeds minder eens met coronamaatregelen aldus Kantar

covid.jpg

Een verrassing is het niet echt. Volgens de laatste golf van de coronabarometer van Kantar die in april gevoerd werd, behoort België tot de zogenaamde ‘still struggling’ landen, waar de bevolking het steeds minder eens is met de regeringsmaatregelen: terwijl ze vorig jaar maar met 27% waren, staat 43% van de respondenten vandaag niet (meer) achter de maatregelen.

Globaal zijn de meningen in de 20 in het Kantar-onderzoek bestudeerde landen sterk gepolariseerd als het gaat over de manier waarop regeringen met de crisis omgaan: 48% vindt dat die alle doen wat ze kunnen, 38% dat ze niet genoeg doen en steeds minder respondenten zijn net als de Belgen geneigd om de overheidsmaatregelen te steunen: 55% versus 61% in april 2020.
 
Vergeleken met de situatie die heerste in april 2020, blijft angst sterk vertegenwoordigd: 70% van de respondenten voelt zich nog steeds bezorgd of zelfs zeer bezorgd over de pandemie (vs. 79% vorig jaar) en nog steeds veel mensen vrezen om ziek te worden (46% versus 48%). Over het algemeen heeft de pandemie nog steeds invloed op het dagelijks leven van meer dan zes op de tien respondenten.
 
Economisch gezien vreest meer dan 70% van de respondenten dat de crisis een impact zal hebben op hun inkomen en bijna even zovelen letten meer op de prijzen van voedsel, producten en diensten. 47% zegt zich zorgen te maken over hun toekomst.

Documenten

Research & Insights Brand Strategy