Vier voordelen van Native Advertising

camouflage.jpg

Native Advertising heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Aan de hand een studie die door Outbrain werd uitgevoerd in het VK krijgen we inzicht in 4 concrete voordelen van deze advertentievorm.

Native Advertising is een kanaal dat de afgelopen jaren een enorme groei heeft doorgemaakt, en de kans is groot dat we in het verleden wel eens een vorm van native hebben gebruikt of er mee hebben gewerkt. Ondanks het groeiende momentum, zijn sommigen zich nog steeds niet bewust van de toegevoegde waarde van Native Advertising.

Meer dan 50% van de toonaangevende merken en bureaus die in het Verenigd Koninkrijk door Outbrain werden ondervraagd, zegt dat hun perceptie van Native Advertising de belangrijkste reden is waarom ze het niet vaker gebruiken. De mogelijkheden van deze advertentievorm zijn echter vrij ruim :  

  • Open web en betrouwbaarheid

Native Advertising-ervaringen op het open web vinden weerklank bij het publiek omdat ze merken en consumenten met elkaar verbinden in een vertrouwde omgeving. Uit onderzoek van het IAB blijkt zelfs dat 84% van de consumentenvertrouwen heeft in de merken die ze ontdekken in de premium omgeving van toonaangevende uitgevers. Als gevolg hiervan is 45% van de consumenten eerder geneigd de website van het merk te bezoeken nadat ze het hebben ontdekt, 43% zou overwegen een aankoop te doen bij het merk en 39% zou het merk aanbevelen aan anderen.

  • Schaal en efficiëntie

Native Advertising geeft marketeers en merken de mogelijkheid om content voor een publiek te plaatsen dat ze normaal gesproken niet of erg moeilijk zouden bereiken via andere media. Audience targeting gaat ook dieper dankzij partnerships met uitgevers die unieke data opleveren over hoe hun bezoekers content op hun sites consumeren. Advertenties worden vervolgens gepersonaliseerd op basis van voorkeuren, waardoor hogere klikratio’s worden bereikt tegen lagere kosten in vergelijking met andere kanalen. 

  • Native Advertising werkt in een wereld zonder cookies

Met het verdwijnen van third-party cookies in het verschiet, zullen first-party gegevens nog belangrijker worden voor marketeers (cfr ook bovenstaand punt m.b.t. audience targeting).
Daarnaast zullen geavanceerde contextuele oplossingen merken in staat stellen om een loyaal publiek op te bouwen door hen te bereiken in de juiste context op het juiste moment.

  • Native Advertising is een kanaal op zich

Bovenvermelde enquête geeft aan dat merken en bureaus diversificatie van investeringen als een belangrijke reden zien om een “nieuw kanaal” in te zetten voor een meer evenwichtige mediamix. Inderdaad, de perceptie is dat native advertising een aparte ervaring is, en dat dikwijls in een premium context.

Media