Neem deel aan de allereerste wereldwijde meting van diversiteit en inclusie in de marcomsector

32_GlobalDEICensus_V5.jpg

De drie sectorverenigingen UBA, ACC en UMA moedigen de marcomsector aan deel te nemen aan het wereldwijde onderzoek naar diversiteit en inclusie, op initiatief van de World Federation of Advertisers (WFA).

Het onderzoek moet uitmaken hoever de wereldwijde marcomsector staat met betrekking tot diversiteit, gelijkheid en inclusie. De peiling onderzoekt hoe divers de sector is samengesteld en hoe werknemers tegen diversiteit en inclusie aankijken, of ze zich thuis voelen in de sector en hun perceptie van vooruitgang.

Dit is een historisch moment voor onze sector. De sector werkt voor het eerst wereldwijd samen om de huidige status van diversiteit, gelijkheid en inclusie in 27 landen te meten. Het is een samenwerking tussen merken, bureaus, media en technologie. UBA, ACC en UMA zijn trots om hieraan te kunnen meewerken.

De drie verenigingen benadrukken het belang van deelname. Als we kunnen rekenen op een grootschalige deelname aan het onderzoek, zal het mogelijk zijn om ook voor België specifieke inzichten te krijgen in de huidige situatie. Op die manier kunnen we samen werken aan een werkomgeving waarin iedereen zich erkend en gewaardeerd voelt.

Marktonderzoeksbureau Kantar zal de resultaten compileren en analyseren. In het najaar worden de resultaten bekend gemaakt. De bevindingen zijn van cruciaal belang voor het opstellen van een wereldwijd actieplan. Over 18 maanden wordt de telling opnieuw uitgevoerd om de vooruitgang te meten.

We roepen iedereen die in de marcomsector werkt op om deze vragenlijst in te vullen. 

Ik neem deel

Mira De Maeyer, voorzitter UBA
Het charter 'Unstereotype Communication' dat UBA begin 2019 lanceerde, was een eerste stap om communicatie diverser en inclusiever te maken. Het is cruciaal dat we samen vooruitgaan. Dankzij deze allereerste wereldwijde peiling binnen de sector kunnen we onze evolutie versnellen en verandering opvolgen en aansturen.

Johan Vandepoel, CEO ACC
Dit is een formidabele kans om samen onze sector beter te maken, zodat we daar nu en in de toekomst de vruchten van kunnen plukken. Nationale verenigingen van adverteerders en agentschappen in 27 markten zullen lokale marketeers warm maken voor het onderzoek. De resultaten zullen ons een breedschalig, intercultureel beeld geven op het vlak van diversiteit, gelijkheid en inclusie. Aan de hand van die inzichten zullen we de kloven in onze sector kunnen overbruggen.

François Chaudoir, voorzitter UMA
Meten en analyseren waar we vandaag staan, is essentieel als we de uitdagingen willen begrijpen die ons pad nog zullen kruisen. Deze internationale studie zal voor het eerst wereldwijd in kaart brengen hoe onze sector het ervan afbrengt op het vlak van diversiteit en inclusie. We zijn verheugd te kunnen bijdragen aan wat de grootste en meest representatieve steekproef zal worden, en de handen in elkaar te slaan om onze sector nog diverser, onpartijdiger en inclusiever te maken.

Research & Insights Brand Strategy Diversity & Inclusion