Benelux wereldkampioen in e-mail marketing

emailing-record-benelux.jpg

Marketingspecialisten uit de Benelux zijn de wereldkampioenen op het vlak van e-mail marketing. Dat blijkt uit een wereldwijde studie gevoerd door CM Group, specialist in e-mail marketing platformen.

De Benelux behaalde ook de beste resultaten voor verschillende categorieën. Het noteert namelijk de hoogste engagement voor de open rate: 26,1% versus 19% voor het Europese gemiddelde en 18% voor het wereldwijde gemiddelde. De Benelux staat ook op de eerste plaats voor wat betreft de click-through rate (CTR) en de click-to-open rate (CTOR), met respectieve gemiddeldes van 4,1% en 15,5%.

De Benelux noteert wel een churn rate die hoger ligt dan het gemiddelde: 0,3% versus 0,1% (Europa en wereldwijd). Hoewel paradoxaal genoeg een hoge churn rate zou moeten overeenkomen met een zwakkere engagement rate, aldus de auteurs van dit onderzoek, wat hier niet het geval is… Meer nog, sectoren waar de churn rate hoog is, noteren ook de hoogste open rate. De abonnees houden dus rekening met elke e-mail, ook al besluiten ze vervolgens om zich uit te schrijven.

Sectoren met de hoogste churn rate zijn de immobiliënsector en het onderwijs (0,7%). Goed nieuws: de minst zwakke sectoren zijn de entertainment- en mediasector met 0,1%.
 
De non-profitorganisaties in de Benelux mogen zich op de borst kloppen voor een open rate die bij de hoogste ter wereld ligt: 45,5% versus 29,9% voor het Europees gemiddelde. Wel ligt hun click rate per opening lager dan het gemiddelde (4,9%). Dat wordt wellicht verklaard door het grote aantal lezers, maar ook door het feit dat e-mails met een non-profitkarakter in het algemeen minder efficiënt zijn dan die uit andere sectoren.
 
Ultieme learning: consumptiegoederen kenden een lagere engagement rate in de Benelux dan in andere regio’s. In de meeste andere landen noteren consumptiegoederen zoals cosmeticaproducten bijvoorbeeld hogere engagement cijfers dan andere sectoren, maar dus niet in de Benelux waar de open rate op 25,1% ligt.

Data & Technology