Negen vragen aan Farida Martens, Easyfairs

farida-UBA.jpg

In deze rubriek laten we wekelijks een UBA-lid aan het woord over zijn/haar merk en passies. Wat drijft hen? Wat inspireert hen?  Vandaag stellen we onze 9 vragen aan Farida Martens, Head of Sales bij Easyfairs

Wie is Farida Martens?

Farida is Head of Sales bij Easyfairs. Vanaf september 2021 neemt ze er een nieuwe rol op als Head of Building Cluster en zal ze verantwoordelijk zijn voor de regionale B2C Bouw- en Woonbeurzen:  ‘BIS’ in Gent, ‘Bouw&Reno’ in Antwerpen en ‘Wonen’ in Mechelen. Daarnaast actieve mama van 3 kinderen met een passie voor gezond koken uit de wereldkeuken.

Waarvoor staat Easyfairs voor en wat doen jullie precies?

Enerzijds zijn we uitbaters van een 7 eventlocaties Europa, waarvan 4 in België: Nekkerhal-Brussels North, Antwerp expo, Flanders Expo en Namur Expo. Anderzijds organiseren we met Easyfairs een  200-tal evenementen op jaarbasis in binnen – en buitenland en dat met zo’n 500 talenten.  

Wat zijn jullie grootste uitdagingen voor 2021?

De heropstart van onze talentpool die meer dan één jaar thuis is geweest omwille de pandemie. Dan denk ik niet alleen aan een terugkeer naar kantoor maar ook aan alle uitgestelde events die allemaal ineens open zullen gaan. Het worden pittige maanden waar het team en onze community enorm naar uit kijkt.  We verwachten immers een heel groot aanbod voor de bezoekers ‘van zodra het terug mag’.

Op welke realisatie(s) van uw bedrijf of merk bent u het meeste trots?

Passie en ondernemerschap staan voorop bij Easyfairs. We beschikken over een eigen opleidingsprogramma, Easyfairs Academy, waar we dagelijks wel een opleiding kunnen volgen. Bovendien besteedt Easyfairs ook ontzettend veel aandacht aan het persoonlijke welzijn van de collega’s en fun op het werk. Dat zijn dan ook de redenen waarom we de labels “ Great place to work “ en “ Best Managed Company” in ontvangst hebben mogen nemen. 

Wie of wat is uw grootste inspiratiebron? Of waar put u energie uit?

Dat is zonder twijfelen mijn gezin.

Welke ontmoeting of gebeurtenis heeft een grote impact gehad op uw professioneel leven?

Mijn allereerste leidinggevende, Rudy. Die zag de talenten in mij waarvan ik niet eens wist dat ik ze in mij had. Na meer dan 20 jaar ben ik hem nog steeds dankbaar dat hij mij een duwtje in de rug heeft gegeven. Sales is niet wat ik doe maar wie ik ben.

Wat is uw favoriete hobby en waarom?

Ik ben wel altijd op zoek naar of bezig met iets nieuws. Ik leer ontzettend graag. Mijn meditatiekussen en yogamat zijn mijn beste vrienden.

Welk boek/welke film/museum moet iedereen volgens u gelezen/gezien hebben? 

Een moeilijke vraag. Ik lees veel en over zoveel mogelijk verschillende onderwerpen. Dat gaat van juridische boeken zoals Het Belgisch Grondwet tot Dan Brown en natuurlijk ook management boeken waaronder de boeken van de UBA Book it sessies.  Een schrijver die me steeds raakt is Khaled Hosseini met ‘De vliegeraar’, ‘Duizend schitterende zonnen’.

Welke levenswijsheid of gouden tip wilt u onze leden nog meegeven?

Ik denk dat het te allen tijde belangrijk is om te proberen positief door het leven te gaan, zonder naïef te zijn. Een ervaring die we in eerste instantie als negatief beschouwen, brengt dikwijls opportuniteiten met zich mee. Al realiseren we ons dat vaak gaandeweg.

We danken Farida van harte voor haar bijdrage. Wilt u ook deelnemen aan deze rubriek? Mail dan naar Kristin Hannon, Sales & Loyalty Manager via kristin@ubabelgium.be