Tim Colman, Proximus, wordt Vice-voorzitter van de Expert Community Content Marketing

Tim-Colman-Proximus-UBA-Content.jpg

Met een "Think Possible"-spirit & een klare blik op de toekomst gaat Tim Colman aan de slag voor de verdere ontwikkeling & evangelisering van Content Marketing.

Als Head of Digital Communication houdt Tim de content marketing factories bij Proximus draaiende. Tim voorspelt dat storytelling en de Why van merken de komende 3 jaar nog meer op de voorgrond zullen treden in content marketing. Content marketing zal ook op format & technisch vlak nog sneller evolueren dankzij de sprong vooruit van content creators op Youtube, Tiktok & podcasts.

Tim gaat vooral op zoek naar content marketing campagnes op het kruispunt van technologie & heldere communicatie. Spontane voorbeelden van inspiratie zijn Burger King (Moldy Whopper) & First pitch van Google.  Als campagnes dan nog eens mensen in beweging brengen op vlak van duurzaamheid en verdraagzaamheid, hebben ze zeker een streepje voor. “Consumenten verwachten dat adverteerders duidelijker zijn over welke maatschappelijke thema’s ze ondersteunen en laat content marketing daar nu net een ideaal platform voor zijn.” Bedrijven als Toms & Leesa zijn mooie voorbeelden van merken die hun sociale impact mee verpakken in hun content strategie.  

Hoewel z’n dagdagelijkse focus vooral digitaal is, staat Tim ervoor open zich te laten verrassen door de creativiteit en meerwaarde die offline media en vooral live experiences kunnen hebben in een content marketing mix. Live activaties zoals HBO’s Westworld experience & KLM Take-off tips zijn in staat een merk extreem tastbaar en beleefbaar te maken en vormen het ideale startpunt voor een sterke content marketing campagne.

Met veel goesting en nieuwsgierigheid is Tim meer dan klaar om z’n schouders onder de expert community “content marketing” te zetten.

Content