+41,6% voor digital tijdens het eerste semester

Media_MM

United Media Agencies (UMA) brengt een halfjaarlijks rapport uit om een groot deel van de mediabestedingen in kaart te brengen in België. Deze investeringen zijn, na een moeilijke periode wegens de pandemie, weer in volle bloei. 

Volgens de laatste Digital Media Benchmark van de UMA voor de eerste helft van 2021 zijn de digitale mediabestedingen met 41,6% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2020 (versus +24,8% voor de totale reclamebestedingen volgens de UMA-gegevens en +27% voor offline volgens MDB Nielsen-cijfers), waardoor het marktaandeel van digital toenam tot 33,6%.
 
De sterkste groei kwam van SoMe (+20%) - ongetwijfeld mede doordat de gegevens van Ogilvy Social.Lab niet opgenomen waren in de benchmark voor de eerste helft van 2020. Wat er ook van zij, SoMe vertegenwoordigt nu een kwart van de digitale uitgaven volgens de UMA-cijfers. Ook video is sterk toegenomen, meer bepaald met 15%, terwijl SEA met 25% daalde. Hoewel het aandeel van display met 9% afnam, blijft dat wel het belangrijkste digitale reclamekanaal.
 
Ter herinnering: de UMA-benchmark is gebaseerd op de verklaarde netto mediabestedingen van de aangesloten mediabureaus, met daarbovenop die van AdSomeNoise, blue2purple, Pivott en Ogilvy Social.Lab, met uitsluiting van de technologische kosten en honoraria. De gegevens betreffen 44 economische sectoren.

Aanvullende publicaties kunnen steeds gevonden worden op de website van UMA.

Media