Optimale mediakeuzes maakten van Belhaize synoniem voor lokaal kopen

BELGIAN MEDIA DATE.jpg

Quartier Papier was op 21 oktober het decor voor de UBA Belgian Media Date. Een razendsnel evoluerend medialandschap, het maken van de juiste mediakeuzes, en de impact van de communicatiekanalen op ROI werden er uiteengezet door enkele topsprekers.

De UBA Belgian Media date werd ingeleid door Vlaams minister van media Benjamin Dalle, die een 130-tal marketeers, mediavertegenwoordigers en de vakpers toesprak. Na een korte inleiding van zo'n 10 minuten, traden Alessandro Papa (Dentsu, COO) en de Parijzenaar Nicolas Cohen (Ebiquity France, Deputy Managing Director) op om een uiteenzetting te doen over de impact van media op ROI. Aude Mayence (Delhaize, VP Marketing & Digital) sprak vervolgens over hoe Belhaize de grootste lokale speler van ons land werd dankzij een optimale mediastrategie die lokale media als anker gebruikte. Tot slot vertelde Frederik Delaplace (VRT, CEO) hoe snel het medialandschap de laatste jaren wijzigde en hoe deze trend zich zal verderzetten. De rol van de openbare omroepen werd hier ook uitvoerig beschreven.

De UBA Belgian Media Date zou geen feit zijn zonder de waardevolle input van de partners die het evenement zowel op financieel als op inhoudelijk vlak mee ondersteund hebben. Daarom bedanken we graag JCDecaux, VIA Belgium, WE MEDIA en Bpost voor hun inbreng.

UBA-leden kunnen hieronder de presentaties van de sprekers downloaden.

Documenten

Media