UBA kijkt terug op scharnierjaar 2021

2021lookingback.jpeg

Onze blik staat al op de lente van 2022, maar toch kijken we even achterom. Ondanks het feit dat alles nog volop in het teken stond van Covid19, was dit voor UBA een jaar met veel vernieuwingen: een nieuw management team, inspirerende evenementen, een nieuw aanbod UBA Academy, Diversiteit, Inclusie & Duurzaamheid op de agenda en 370 leden voor wie we het allemaal doen.  

Een nieuw management team

Begin april werd Mira De Mayer - als eerste vrouw in de geschiedenis van UBA - de nieuwe UBA-voorzitter. Luc Suykens nam de CEO-fakkel na 14-jaar over van Chris Van Roey en kwam zo samen met Mia Venken (COO) aan het roer te staan van een team dat getuigde van een grote wendbaarheid. Bovendien heeft het team een jaar lang het aanbod aan activiteiten afgestemd op het ritme van de heersende verstrengingen en versoepelingen.

Inspirerende evenementen

De tweede digitale editie van de UBA Trends Day was een groot succes. 1.754 deelnemers waren op post voor de inspirerende sessies van Seth Godin, Katrina Dodd en Martin Lindstrom. Wie deze editie ontegensprekelijk een extra dimensie gaven waren Peter Hinssen en Steven Van Belleghem. Zij legden de sprekers het vuur aan de schenen met pertinente vragen. Bovendien ontvingen de deelnemers een mooie UBA Trends Day experiencebox voor een optimale beleving.
De UBA Summer BBQ en Xmas Lunch konden helaas niet doorgaan, maar de CEO Breakfast en de Belgian Media Date in oktober wel. Tijdens de Belgian Media Date gaven de sprekers hun visie op het razendsnel evoluerende medialandschap, het belang van het maken van de juiste mediakeuzes en de sterkte van lokale media voor het uitbouwen van merken.  

Nieuw aanbod UBA Academy

In november kreeg de UBA Academy een serieuze upgrade: een uitbreiding van het bestaande aanbod met nieuwe formats en thema’s. Dankzij de video-opleidingen ‘Training 24/7’ kunnen de UBA-leden nu waar en wanneer ze willen opleidingen volgen en hun digitale kennis uitbreiden. Het ‘Digital Bootcamp’, een 2-daagse fysieke workshop, brengt de opgedane kennis in de praktijk.

Diversiteit, inclusie en duurzaamheid

Verder werden we de thema’s diversiteit, inclusie en duurzaamheid in 2021 hoog op de agenda gezet.  Samen met ACC en UMA maakte UBA een Belgische versie van de door WFA ontworpen D&I Guide. Ook trad UBA toe tot de WFA Pledge-To-Zero en werkt samen met het ACC en het Communicatie Centrum rond een aantal concrete initiatieven die in 2022 zullen aangekondigd worden. We kijken nu alvast uit naar de presentatie over duurzaamheid van Paul Polman, voormalig CEO van Unilever en één van de sprekers op de UBA Trends Day van 17 maart 2022.

Fier op onze 370 leden

De UBA-community telt vandaag 370 lidbedrijven. Het zijn stuk voor stuk bedrijven die zich elke dag inzetten voor het bouwen van sterke en duurzame merken.  We kijken er vol vertrouwen en enthousiasme naar uit om ook in 2022 samen mooie zaken te verwezenlijken.

UBA, Taking Brands Further. Much Further.