UBA Trends Day: Trends in Data & Ethics. Private by Design

MattBrittin_Large.jpg

De weldaden van gepersonaliseerde online advertenties die de consument effectief meerwaarde bieden versus uw terecht gewaardeerde privacy. 

Met big data en artificiële intelligentie is het technisch een fluitje van een cent om u op de voet te volgen en vanuit die schaduwpositie voortdurend commercieel te targetten. Maar is dat wel wenselijk? Is het niet zinvoller te werken aan een duurzaam digitaal model dat vertrekt vanuit een privacy first-principe? 

De digitale marketing staat voor drastische veranderingen. En wij, wij zullen een keuze moeten maken: grijpen we terug naar onze traditionele werkwijze of is dit het begin van een nieuw tijdperk? Matt Brittin onderwerpt alle mogelijke digitale strategieën aan een onderzoek en stelt daarbij cruciale ethische vragen rond keuzevrijheid, transparantie en controle over uw persoonsgegevens. 

Wie is Matt Brittin (UK), President EMEA Business & Operations @ Google?

Hoe haal je het onderste uit de kan met digitale technologie? Met die pertinente vraag kloppen mensen, gemeenschappen, bedrijven en landen uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) aan bij Matt Brittin. De vraag stellen is ook in deze gemakkelijker dan ze te beantwoorden, maar Matt heeft op vele anderen meer dan één voetje voor: hij werkt al sinds 2007 voor Google en leidt sinds 2014 de afdeling EMEA Business & Operations. De Londenaar is de drijvende kracht achter Grow with Google, een wereldwijd initiatief waarmee intussen de digitale vaardigheden van meer dan 10 miljoen mensen gescherpt werden. Voor hij bij Google aan de slag ging, werkte hij voor McKinsey en de grootste krantengroep van de UK. 

Bent u ook benieuwd naar wat Matt Brittin zal brengen. Schrijf u dan nu in voor de UBA Trends Day op 17 maart.

Data & Technology Content Media Brand Strategy