WFA roept merken op hun media-uitgaven in Rusland te heroverwegen

ukraine-advertising.jpg

De WFA kijkt met diepe afschuw naar het nodeloze menselijke lijden dat Rusland veroorzaakt door zonder enige aanleiding Oekraïne binnen te vallen. De gedachten van onze organisatie en onze leden zijn bij de slachtoffers.

Veel van onze leden doen zaken in beide landen. Zij geven de hoogste prioriteit aan de veiligheid en het welzijn van hun mensen, en dat is niet meer dan terecht.

De WFA vroeg haar leden om een poll in te vullen over wat zij als multinational met hun media- en marketinginvesteringen in Rusland zullen doen.

Van de 31 internationale merkeigenaars, die samen $ 43 miljard uitgeven aan advertenties wereldwijd, heeft 75 % zijn uitgaven herverdeeld, afgebouwd of helemaal stopgezet.

De WFA roept al haar leden op hun bestaande media- en marketinginvesteringen in Rusland aandachtig te bekijken en te heroverwegen, met name in die mediakanalen die nauw samenwerken met de Russische overheid of er daadwerkelijk deel van uitmaken.

De WFA zal er samen met haar leden en partners in de Global Alliance for Responsible Media (GARM) blijven over waken dat reclame-investeringen de stroom van desinformatie niet voeden en er geen munt uitslaan. De WFA zal wekelijks samenkomen om actuele info van leden, bureaus en platformen te delen.

“Naar aanleiding van de weerzinwekkende taferelen die ons vanuit Oekraïne bereiken, moet de wereldwijde marketingsector haar stem laten horen.Ieder bedrijf moet voor zichzelf beslissen, maar wij raden aan om de media- en marketinginvesteringen in Rusland voorlopig stop te zetten", aldus CEO van de WFA Stephan Loerke.

Brand Strategy