Belgian Marketing Awards starten zoektocht naar kandidaten

BMA.jpeg

De editie 2022 van de Belgian Marketing Awards is op gang geschoten. De organisatoren (de 7 toonaangevende marketingvakverenigingen van ons land) zijn op zoek naar bedrijven en marketingpersoonlijkheden. Zij kunnen zich zelf aanmelden of door anderen aangemeld worden.

De Belgian Marketing Awards zijn dit jaar aan de derde editie toe. De zoektocht naar de The Belgian Marketing Company of the Year, The Young Belgian Marketing Company of the Year en The Marketing Leader(ship) of the Year gaat van start met een oproep naar kandidaten.

Kandidaten kunnen zich nog tot eind mei melden via de website www.belgianmarketingawards.be Dat kan op eigen initiatief of op voordracht van een derde. Vervolgens worden de kandidaten uitgenodigd om een dossier in te dienen voor 11 september. Een Selectiecomité van méér dan 20 marketing professionals (het Steering Committee aangevuld met marketingprofessionals uit diverse sectoren waaronder de genomineerden van vorig jaar) kiest vervolgens de 9 genomineerden (3 per categorie). Op basis daarvan bepaalt een onafhankelijke jury (bestaande uit 13 marketing professionals waaronder vertegenwoordigers van de steunende organisaties, de winnaars van 2021 en academici) de winnaar in elke categorie; Zij worden op 9 november bekendgemaakt tijdens een prestigieuze uitreiking bij Deloitte in Zaventem, voor het 3e jaar op rij partner van de Belgian Marketing Awards.

Met de deelname aan de Belgian Marketing Awards kunnen marketingteams en marketingprofessionals hun ervaring en expertise niet alleen in de kijker plaatsen, maar ook bijdragen aan de promotie van een vakgebied dat een significante bijdrage levert aan een succesvolle toekomst van merken, bedrijven en organisaties.

Ter herinnering, de Belgian Marketing Awards bekronen merken en marketeers die vanuit marketing de customer centric transformatie van bedrijven voeden en sturen, en de marketing heroriënteren naar het bouwen van duurzame merken.

Over ACC

De missie van de ACC bestaat erin het communicatievak te upgraden, te promoten en te beschermen. De ACC telt 135 leden, gaande van gespecialiseerde bureaus in bepaalde vakgebieden tot en met de volledig geïntegreerde bureaus. De rol van ACC is het versterken van deze bureaus in hun individuele belangen en hun collectieve ambities.

Meer info op www.accbelgium.be

Over BAM

BAM, kort voor de Belgian Association of Marketing, is de grootste vakvereniging voor marketing in België. BAM heeft als missie om waarde te creëren en duurzame relaties op te bouwen. Dat geloof in meaningful marketing wil de vereniging doorgeven aan iedereen die haar pad kruist. Een focus op sustainability, inclusion & diversity, technology en privacy & ethics geeft dit geloof extra invulling.

Enkel zo is BAM in staat om betekenis te geven aan marketing. Enkel zo helpt BAM professionals om marketing in het hart van hun organisatie te plaatsen.

Om deze missie te vervullen is BAM een open community en zoekt het actief naar partnerships. In het BAM-netwerk kunnen professionals terecht voor inspiratie, kennis en kruisbestuiving.

Meer info op www.marketing.be

Over BABM

BABM is de Belgo-Luxemburgse Vereniging van Merkartikelfabrikanten. Zij vertegenwoordigt de sector van de Fast Moving Consumer Goods van merkfabrikanten in België en Luxemburg inzake essentiële onderwerpen die het vermogen van merkfabrikanten om hun merken te ontwerpen, te verdelen en te verhandelen kunnen beïnvloeden.

De missie van BABM: duurzame waarde in de Belgische FMCG markt creëren door middel van een eerlijke, op samenwerking gebaseerde relatie met de handelaars, een efficiënte toeleveringsketen en inspirerende consumenten ervaringen.

BABM is lid van AIM (de Europese Merkenvereniging) die gelijkaardige organisaties in verschillende Europese landen groepeert.

Meer info op www.babm.be

Over BMMA

Inspireren, opleiden en delen zijn de pijlers van de BMMA. Al 50 jaar lang slaan we de brug tussen management en marketing. Professionals met honger naar verandering vinden hier de inspiratie waar ze naar op zoek zijn. De BMMA is uniek, want ze brengt alle spelers in het veld rond de tafel voor zinvolle discussies en ontmoetingen.

Meer info op www.bmma.be

Over CUBE

Cube is de hub waar gelijkgestemde mensen met een passie voor consumer understanding elkaar vinden.

Meer info op www.consumerunderstanding.be

Over UBA

United Brands Association is de Belgische vereniging voor adverteerders, van en voor merken. Missie is het creëren van een creatief, innovatief en transparant eco-systeem dat een unieke voedingsbodem vormt voor sterke en duurzame merken. UBA vertegenwoordigt de belangen van zijn adverteerders, facilitereert het verwerven van kennis rond het bouwen van merken, en inspireert en verbindt merken met elkaar. De UBA community telt 370 bedrijven, vertegenwoordigt 1050 merken en verenigt 7200 merkenbouwers.

Meer info op www.ubabelgium.be

Over UMA

De UMA (United Media Agencies) bevordert de deskundigheid, de toegevoegde waarde en de diversiteit van de aangeboden diensten van de mediabureaus bij een breed publiek binnen de communicatiesector, zoals adverteerders, mediapartners, overheden en het grote publiek.

Meer info op www.uma.be