Nieuwe aanbevelingen inzake influencer marketing

Influencer-infosession-Guideline.jpg

Het Communicatie Centrum heeft, in samenwerking met andere organisaties uit de communicatiesector waaronder UBA, nieuwe aanbevelingen inzake influencer marketing opgesteld om commerciële boodschappen beter te identificeren. U kan de infosessie hierover volgen op 23 juni. 

Men spreekt nu van een commerciële relatie tussen adverteerer en influencer wanneer er sprake is van een tegenprestatie of de mogelijkheid voor de influencer om een tegenprestatie te ontvangen in ruil voor hun communicatie.  Bovendien zijn de aanbevolen vermeldingen ter identificatie van de commerciële relatie nu beperkter en doelgerichter. 

De nieuwe aanbevelingen inzake influencer marketing kan u hier downloaden.

U kan op 23 juni van 10u tot 11u deelnemen aan een webinar waar deze aanbevelingen in detail worden toegelicht. Er is ook mogelijkheid om vragen te stellen.

Agenda

  • Welkom & inleiding door Sandrine Sepul, Directrice Communicatie Centrum 
  • De nieuwe Aanbevelingen door Bart Du Laing, Secretaris JEP   
  • Het belang van deze Aanbevelingen voor het ecosysteem met Luc Suykens (CEO UBA), Shanice Engel (Director Business Development, oona.agency)                       
  • Q&A   
  • Slotwoord door Sandrine Sepul        

Dit webinar is voorbehouden aan personen en bedrijven die actief betrokken zijn bij deze vorm van commerciële communicatie: adverteerders, media, agentschappen en influencers.

U kan registreren via deze Zoom link: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_NXZczr0MSKalv-pcG_fM_g

Content