GARM herinnert Twitter eraan zijn toezeggingen aan merken na te komen

twitter-garm.jpg

Global Alliance for Responsible Media verzoekt Twitter om gemaakte beloften inzake brand safety na te komen en toekomstige samenwerking verder te ontwikkelen.

De Global Alliance for Responsible Media (GARM) is een sectoroverkoepelend initiatief van en voor adverteerders. Het doel is om schadelijke inhoud te verwijderen van digitale media die advertenties tonen, om consumenten te beschermen en de rechten van adverteerders voor het ondersteunen van gepaste mediacontent te vrijwaren.

Twitter is al lid van GARM sinds de federatie in juni 2019 door adverteerders werd opgericht. Het bundelt de krachten met GARM om standaarden op sectorniveau te ontwikkelen en ze op zijn platform toe te passen.

Schadelijke content verwijderen van media die advertenties tonen is onbegonnen werk als er niet voortdurend zou worden geïnvesteerd en geïnnoveerd.

Brand safety is niet onderhandelbaar voor adverteerders. De sector boekte veel vooruitgang in het ontwikkelen van normen die aanzetten tot meer transparantie en controle, in het belang van de veiligheid van de consument.

Ondanks de transitie in eigenaarschap verwachten we dat Twitter zijn eerdere beloften aan GARM zal nakomen en de samenwerking met GARM zal voortzetten. We houden het doen en laten van Twitter in de gaten, zoals toen het een panel oprichtte met moderatoren om content te evalueren, en we beoordelen hun design, bestuur en potentieel om de uitvoering van de richtlijnen om hun digitale media veilig te houden te verbeteren. We zullen onze standpunten met onze leden delen, zoals we ook op vorige evenementen deden.

Leden van GARM zullen voordeel kunnen blijven halen uit dergelijke inzichten als onderdeel van hun eigen onafhankelijke beoordelingen en besluitvormingsprocessen.

Content Media Privacy