Nieuwe(re) methoden om native advertising te meten

reading

De meeste lokale reclame-aanbieders beantwoorden aan de vraag van adverteerders door in te zetten op native advertising. Via native ads kan een adverteerder boeiende en oplossingsgerichte verhalen overbrengen naar een groot lezerspubliek, binnen een kwalitatieve nieuwscontext.

Om te meten hoe de aandacht en het engagement van de lezer ineen zit bij het lezen van dergelijke artikelen, gaat Ads&Data een stap verder en lanceert het de ‘Quality Read’ , die adverteerders garandeert dat de native content effectief gelezen is.

Native advertising binnen een nieuwscontext

Native advertising is een methode die adverteerders helpt hun verhaal op quasi redactionele wijze bij hun beoogde doelgroep te brengen. Deze manier van adverteren kan via verschillende kanalen worden ingezet: online, via video of print. Concreet betekent dit dat op nieuwssites de lezer ‘native ads’ te zien krijgt onder de vorm van artikelen of video’s. Deze uitingen passen naadloos in de structuur en stijl van de rest van de redactionele content op de website.

Onderzoek toont aan dat native adverteren binnen de context van premium nieuwsmerken duidelijk resulteert in meer consumentenvertrouwen richting de adverteerder. Alle grote nieuwstitels in ons land bieden deze vorm van adverteren aan.

QR = 100% aandacht gegarandeerd

Kwalitatieve clicks worden steeds belangrijker voor adverteerders. De ‘Quality Read’ garandeert dat de consument de boodschap wel degelijk gezien heeft. Dankzij zulke nieuwe technologieën is het vandaag mogelijk om accurater te meten en kunnen lokale oplossingen uitgewerkt worden die inspelen op aandacht, engagement en betrokkenheid van de lezer.

Meer info over Quality Reads en native adverteren krijgt u tijdens een Ads&Data webinar op 29 november. Inschrijven kan via deze link

Content Media