CommToZero lanceert Production Carbon Calculator

filmproduction.jpg

In samenwerking met CommToZero kondigen wij de officiële lancering aan van de gratis Production Carbon Calculator en de voorlopige lancering van een bètaversie van de gratis Media Carbon Calculator. 

De communicatie-industrie heeft een grote rol in de duurzaamheidstransitie, te beginnen met het verminderen van haar eigen ecologische voetafdruk en het optimaliseren van het gebruik van hulpbronnen. Het doel van deze beide tools is om de industrie een basis te bieden voor het meten, identificeren en verminderen van haar koolstofuitstoot op zowel productie- als media-assets. Door deze instrumenten te gebruiken, hopen wij dat u met uw klanten en leveranciers evenwichtige relaties kunt aangaan op basis van financiële en milieufactoren.  

Production Carbon Calculator

De gratis Carbon Calculator analyseert de CO2-voetafdruk van 4 verschillende campagnemiddelen. Het meet het CO2-equivalent van een campagne en alles wat een bron van CO2-uitstoot kan zijn gedurende het hele proces van pre- tot post-productie. Bijvoorbeeld reizen, accommodatie, catering, maar ook visuele bewerking en afdrukken. 

Visual assets

  1. Audio-visual assets
  2. Digital assets 
  3. Radio assets

Het algoritme dat voor een dergelijke complexe en specifieke sectoractiviteit wordt gebruikt, is mogelijk gemaakt door samen te werken met CO2Logic en Air in 2022 en door de tool onder verschillende omstandigheden te testen. Vandaag kunnen we zeggen dat de communicatie-industrie haar koolstofuitstoot kan meten, identificeren en verminderen tijdens de productie van een campagne, waardoor haar ecologische voetafdruk drastisch wordt verminderd indien correct gebruikt. 

Gebruik de tool vandaag nog: https://tools.commtozero.be

Media Carbon Calculator

De gratis te gebruiken koolstofcalculator is een primeur in de Belgische industrie.

Deze versie is een bètaversie van wat de Belgian Media Carbon Calculator moet worden. De huidige versie is al gebaseerd op Belgische energie-emissiefactoren, maar gebruikt nog steeds internationale, of Britse mediahypotheses. 

Bijgevolg kunnen sommige mediabronnen ontbreken wanneer men de volledige omvang van een mediacampagne probeert in te schatten, omdat ze 'te Brits en niet toepasbaar zijn op de Belgische markt'.

Ons doel is om deze beta-versie bij te werken met Belgische mediagegevens en we zullen bij lokale verkopers nagaan welke gegevens zij vanaf januari '23 kunnen verstrekken. Deze gegevens zullen worden gevalideerd door onze partner CO2Logic om transparantie en eerlijke vergelijkingen te garanderen.

Gebruik de tool vandaag nog: https://tools.commtozero.be

Media Agency Sustainability